Petorica optužena u Beogradu: Terali čoveka da diluje u Austriji na ime izmišljenog duga od 10.000 evra!

28.06.2024

16:48

0

Autor: Mi. S.

Slobodan V. (26), Darko V. (34), Nikola T. (26), Nenad Z. (45) i Ljubiša K. (25) osumnjičeni su za pokušaj iznude

Petorica optužena u Beogradu: Terali čoveka da diluje u Austriji na ime izmišljenog duga od 10.000 evra!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih da su u periodu od novembra 2022. godine do 3. februara ove godine u Lazarevcu silom i pretnjom, kao grupa, sa umišljajem, pokušali da iznude novac od oštećenog I. O.

Optuženi su Slobodan V. (26), Darko V. (34), Nikola T. (26), Nenad Z. (45) i Ljubiša K. (25) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo iznuda u pokušaju.

Okrivljeni su u pritvoru od hapšenja u martu ove godine, a optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Darku V. se zbog nedozvoljenog držanja pištolja na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

ilustracija

Ljubiša K. se zbog neovlašćenog nošenja dve ručne bombe, koje je zakopao u šumi uvijene u džemper, a čije držanje nije dozvoljeno građanima, tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nikoli T. se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija jer je u stanu u kojem je neprijavljeno boravio neovlašćeno držao municiju, 10 bojevih metaka, za čije držanje nije imao dozvolu nadležnog organa.

Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni od novembra 2022. godine do 3. februara ove godine u Lazarevcu silom i pretnjom, kao grupa, sa umišljajem, pokušali da prinude oštećenog I.O. da po njihovom nalogu i u njihovoj organizaciji ide u Austriju, u Beč, na određeni vremenski period da se bavi prodajom opojne droge i zarađuje novac koji bi predao okrivljenima na ime nepostojećeg duga prema okrivljenom Nikoli T. u iznosu od 10.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike