Teška životna priča nastradalog Dejana! Rano ostao bez oca, nikada nikome nije dugovao ni dinar, ženu našao u emisiji

27.06.2024

21:56

0

Meštanka sela Zdravinje kod Prokuplja opisuje Dejana R. (41), koji je poginuo u prevrtanju traktora u ataru sela Gornja Bresnica

Teška životna priča nastradalog Dejana! Rano ostao bez oca, nikada nikome nije dugovao ni dinar, ženu našao u emisiji
Copyright Profimedia

Sa majkom i bratom je živeo u velikom siromaštvu, ali je bio je izuzetno vredan i radan. Nema kuće kojoj nije pomogao. Radio je za nadnicu sve moguće vrste sezonskih poslova. Kada su čuli da je poginuo meštani su sami počeli da sakupljaju novac kako bi pomogli porodici da ga dostojno sahrani.

Ovim rečima jedna meštanka sela Zdravinje kod Prokuplja opisuje Dejana R. (41) koji je poginuo juče oko 17.30 časova kada se prevrnuo traktor u ataru sela Gornja Bresnica.

On je nastradao na licu mesta dok je vozač traktora I.P. (69) prevezen u Univerzitetski klinički centar u Nišu, gde je podlegao teškim povredama uprkos naporima lekara.

- Dejan je išao u nadnicu sa tim čovekom sa kojim je nastradao. Išli su u šumu za drva. Bilo je jako nevreme u ovom kraju, moguće da ih je uhvatila oluja u šumi pri povratku. Surov je to teren, da li su sleteli sa makadamskog puta, šta se tu izdešavalo - ne znamo. Čuli smo prvo od meštana da je poginuo neko iz sela ali nismo znali detaljne informacije. I onda kasnije se čula vest da je nastradao odmah naš komšija Dejan, a da je taj drugi čovek da je prevezen u UKC Niš. Jutros samo saznali da je i on preminuo - priča za “Blic” komšinica nastradalog čoveka.

Antonio Ahel/ATA Images
 
 

Ona kaže da je porodica nastradlog Dejana izuzetno siromašna i da su preživljavali od socijalne pomoći i onog što zarade u nadnici.

- Rano su ostali bez oca koji je umro pre petnaestak godina pa su morali da rade najteže poslove da bi preživeli. Vredni su ljudi, majka je izuzetno, poštena vredna i radna žena. To su ljudi koji nikada nisu imali neplaćene račune, za svaku pohvalu su. Koliko god da nemaju - ni dinar nisu dugovali nikada ni za jedan račun - pričaju komšije iz sela.

Dejan nije birao poslove, radio je sve što je mogao. Ali je kada treba pomagao komšijama i bez para.

 

- Radio je sve moguće fizičke sezonske poslove koji se rade. Išao je da kopa, brao je trešnje, šljive, sakupljao seno… Nema šta nije radio. Nije odbijao ni jedan posao. Da je bio vredan, bio je. Da je radan, radan je. Ono, šta god treba da se odradi on odradi. Bio je tu i i kada treba da se pomogne komšijama i kada treba da se odradi neki posao za nadnicu. Iako su živeli teško, znao je da pruži deci i bombonu i čokoladu i trešnje. Dobra duša, što se kaže, baš dobra duša. Nije imao sreće, očigledno. To je život - priča komšinica.

Našao ženu preko TV emisije za upoznavanje

Dejan je po rečima meštana preko TV emisije za upoznavanje, pronašao ženu sa kojom se skućio.

- Bio je u TV programu za upoznavanje pa je tu upoznao ženu stariju od njega 10 godina sa kojom je živeo. Pre oko godinu dana preselili su se da žive u Gornju Bresnicu gde je nadničio a povremeno je dolazio kod majke i kod brata. Možda četiri, pet meseci je radio kod tog čoveka kome je pomagao oko izvlačenja drva za nadnicu. Nesreća se desila nedaleko od Bresničkog jezera jezera. Sa tom ženom je živeo tamo u poslednje vreme u Gornjoj Bresnici. Mesto na kojem je nastradao je desetak minuta od njegove kuće. Njegova majka ima 73 godine, ne zna žena gde se nalazi od tuge. Dejan će biti sahranjen u petak u Zdravinju - kaže komšinica iz sela.

Prevrtanje zbog terena i vremenskih uslova

Detalje tragedije koja se desila u okolini Prokuplja juče je saopštio i ministar policije Ivica Dačić. On je demantovao informaciju koja se prvo pojavila u medijima da je došlo do udara groma u traktor i objasnio da je uviđajem utvrđeno da je u došlo do prevrtanja traktora.

- Povodom informacija koje su mediji objavili, želim da saopštim da izvršenim uviđajem nije utvrđeno da je došlo do udara groma u traktor u selu Gornja Bresnica kod Prokuplja, već da je oko 17.30 došlo do prevrtanja traktora IMT 533 zbog terena i vremenskih uslova. Traktor je vukao prikolicu ručne izrade sa drvnom masom, na šumskom putu napravljenom za izvlačenje drvne mase - saopštio je MUP-a.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike