Ko je bio Saša Cvetanović zvani Pitbul: Ispalio kišu metaka na brata Luke Bojovića, osuđen na višedecenijski zatvor

23.06.2024

12:55

0

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda, kada je krenuo da odnese ocu doručak

Ko je bio Saša Cvetanović zvani Pitbul: Ispalio kišu metaka na brata Luke Bojovića, osuđen na višedecenijski zatvor
Nikola Bojović - Copyright Printscreen /Rudar7/24sedam

Saša Cvetanović (44), zvani Pitbul, koji je pravosnažno osuđen zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, preminuo je u Kazneno popravnom zavodu Padinska skela u kom je služio kaznu.

Nikola Bojović, podsetimo, ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda, kada je krenuo da odnese ocu doručak.

Cvetanović je, kako je utvrđeno, pucao u njega.

Cvetanović ispalio 15 projektila u Nikolu Bojovića

Podsetimo, u optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Kolješić 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu i automobil kako bi zajedno sa Cvetanovićem više dana pre izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

- Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

Optužnicom se navodi da su sada pokojni Slobodan Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja posle izvršenih krivičnih dela, obezbijedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih djela, oružje i municiju (automatske pištolje i 500 komada municije), organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka, a sve to radi vršenja krivičnog dela ubistvo.

Slobodan Šaranović je ubijen u martu 2017. godine u Budvi.

"Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata!"

Pitbul je tokom suđenja ostao bez brata Jugoslava koji je 27. septembra 2017. ubijen u Vranju. Nekoliko dana kasnije, Cvetanović se za sudskom govornicom obratio Bojoviću: "Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata!"

Bojović deportovan iz Španije

Luka Bojović je, da podsetimo, deportovan iz Španije gde je 10 godina izdržavao kaznu zatvora zbog držanja ogromne količine novca i oružja. On se vratio u Srbiju gde je slobodan građanin i ne tereti se ni za jedno krivično delo.

Presude

Specijalni sud u Beogradu je Sašu Cvetanovića zvanog Pitbul i Slavišu Novakovića osudio na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić dobili po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Koljenšiću se sudi u Crnoj Gori, koja je odbila da ga izruči Srbiji.

Svedok saradnik Tužilaštva Miloš Vojnović osuđen je na 17 godina zatvora, a Goran Maletić (rođen Bojanić) na godinu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike