Doktor Životić: Belivukov klan je najsuroviji u Evropi, ugledali su se na južnoameričke kartele

19.07.2021

17:53 >> 20:15

0

Autor: A.S.

Ukoliko ih ne budemo razmontirali, oni će ponovo naći nekog drugo Belivuka ili Miljkovića a mi to sebi, kao država, nemožemo dozvoliti

Doktor Životić: Belivukov klan je najsuroviji u Evropi, ugledali su se na južnoameričke kartele
Doktor Ilija Životić/Printscreen/TV Happy

Nove informacije i nove slike monstruoznih dela Belivukovog klana, koje su sinoć prikazane u emisiji Hit Tvit, nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Bliži se 4. avgust, dan do kada bi optužnica trebala da bude podignuta, samo se postavlja pitanje za koliko ćemo još brutalnih ubistava i masakriranja čuti do tada.

Pročitajte još:

Doktor Ilija Životić, stručnjak za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala iz internacionalne policijske asocijacije govori o najnovijim detaljima istrage protiv klana Belivuk – Miljković.

– Mislim da su ove jezive fotografije objavljene u pravo vreme. Neko nagovara ostatke Belivukovog klana da skandiraju protiv predsednika Republike. To su monstrumi, koji su ubijali navijače svog kluba – rekao je doktor Životić.

Ja se nadam da će optužnica, tih 1.000 strana otkriti i stvari koje treba do kraja ispitati, ko je nabavio oružje, ko mu je omogućio da vozi automobil kao službeni, ko je nalagao interventnoj ekipi policije da ga pušta. Ko je nameštao njihove protivnike? – insistirao je Životić, prenosi Kurir.

Jedno od pitanja je i ko je naredio da se Miljkoviću vrati blindirano vozilo.

– Ukoliko se ne budemo bavili time i ukoliko tu mafijašku hobotnicu koje ima u MUP ne razmontiramo potpuno, pojaviće se ponovo za dve-tri godine. Ukoliko ih ne budemo razmontirali, oni će ponovo naći nekog drugo Belivuka ili Miljkovića a mi to sebi, kao država, nemožemo dozvoliti – naglašava Životić.

On kaže da se nada da će Tužilaštvo naći nekoliko saradnika svedoka.

– Potrebno je videti ko je od policijskih funkcionera naglo promenio životni stil? Ko je sazidao novu kuću, poslao dete na školovanje u inostranstvo? – zapitao se Životić.

Mitraljez brauning je za blindirano vozilo. Svoje protivnike su ubijali iz blizine, snajper im je trebao za dobro obezbeđenu ličnost.

– Ne znamo da li su teroristi, ali ukoliko se pojavi aspekt da su hteli da promene vlast, ali ako se ispostavi da su hteli da likvidiraju nekog od ljudi iz državnog vrha, onda ih možemo nazvati teroristima – rekao je Životić.

Pročitajte još:

Osoba koja se često pojavljivala u medijima, ali je nema na optužnici je bivša državna sekretarka u MUP Srbije Dijana Hrkalović.

– Ja mislim da se Dijana Hrkalović ruga svima nama. Ona je proglašena organizatorom Belivukovog klana, a ona se sada ponaša kao starleta – rekao je doktor Životić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi