Strašno priznanje u Novom Sadu: Mi smo otmičar!

21.06.2024

09:48

0

Kidnaperi tinejdžera iz Sremske Kamenice pristali na zatvorsku kaznu od tri godine i sedam meseci

Strašno priznanje u Novom Sadu: Mi smo otmičar!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Otmičari tinejdžera iz Sremske Kamenice, tačnije dvojica od trojice, zaključili su sporazum o priznanju krivice.

Portaprolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin potvrdila je za "Dnevnik" da su Strahinja Bata Đ. (21) i njegov vršnjak Radomir M. osuđeni za otmicu i falsifikovanje isprave na jedinstvenu zatvorsku kaznu od tri godine i sedam meseci. Nakon sklapanja sporazuma njima je određen kućni pritvor sa nanogicom do upućivanja u zatvor.

Dvojica Novosađana, uz Borivoje G. oteli su i zadržali tinejdžera iz Sremske Kamenice kako bi od njegovog oca iznudili novac. Sa njima je bio i tada maloletni S. M. (17). Tinejdžera su kidnapovali u noći između 4. i 5. februara 2023. u blizini kuće u kojoj stanuje u Sremskoj Kamenici.

Posle izvesnog vremena, pozvali su njegovog oca i tražili novac, o čemu je odmah obaveštena policija. 

Za otkup su tražili 200.000 evra. Posle potrage na Klisi, policija je u gepeku automobila kod gradske deponije pronašla nepovređenog N. T, a njegovi otmičari su uhapšeni.

A, protiv četvrtog osumnjičenog, tada maloletnog S. M, vodio se poseban postupak pred sudijom za maloletnike. Njemu je već izrečeno nekoliko mera: vaspitna, pojačan nadzor organa starateljstva, humanitarni rad od 120 sati, ali i posebna tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi ili savetovalištu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike