Danas nastavak suđenja Kecmanovićima: Odbranu će izneti vlasnik streljane u kojoj je dečak ubica vežbao pucanje

21.06.2024

09:14

0

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih

Danas nastavak suđenja Kecmanovićima: Odbranu će izneti vlasnik streljane u kojoj je dečak ubica vežbao pucanje
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam

U Višem sudu u Beogradu danas bi iznošenjem odbrane trebalo da se nastavi suđenje ocu i majci dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole.

Odbranu bi danas trebalo da iznese Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba, u kojem je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca, a zatim i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković.

Obojica se optužnicom terete za krivična dela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da K.K. nije pucao u tom klubu. 

Ivanović i Marinković su na prethodnom suđenju rekli da se ne osećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas.  

Printscreen/Youtube/doctor's office
 

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih. 

Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.
    Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen. 

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike