Odbrana Kecmanovića traži suočenje dečaka ubice i pedagoga iz "Ribnikara": Okončano ročište u Palati pravde (VIDEO)

20.06.2024

14:36

0

Suđenje se nastavlja 27. septembra kada bi trebalo da bude ispitano još svedoka iz škole

Odbrana Kecmanovića traži suočenje dečaka ubice i pedagoga iz "Ribnikara": Okončano ročište u Palati pravde (VIDEO)
Palata pravde pred suđenje Kecmanovićima - Copyright Tanjug printscreen

U beogradskom Višem sudu danas je u nastavku parničnog postupka protiv Kecmanovića, punomoćnik te porodice Marina Ivelja predložio sudu suočenje maloletnog počinioca masakra i pedagoga OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj je masakr počinjen.

Punomoćnik Kecmanovića, Marina Ivelja je predložila njihovo suočenje na okolnosti da li je maloletni K. K. pričao sa njom kada je želeo da promeni smenu, što njegova majka navodi u mejlu koji je poslala školi, a što danas ispitana Jelena Vujičić, pedagog negira.

24sedam/Katarina Mihajlović
Marina Ivelja

Na početku suđenja punomoćnih tužilaca, porodice Dukić čija je ćerka ubijena, Snežana Dunjić je predložila da se veštači kasa u kojoj je navodno Vladimir Kecmanović držao oružje i municiju kako bi se utvrdilo da li tolika količina može da stane u tu kasu.

Dunjić je ponovila svoj predlog da se ispita maloletni K. K., kao i da se veštacima koji će raditi njegovo veštačenje dostavi audio snimak poziva kada on prijavljuje svoj zločin i snimak njegovog iskaza u tužilaštvu.

Danas su u sudnici ispitane pedagog Vujičić i psiholog Lidija Maksić koje su navele da ništa neuobičajno nisu primetile u ponašanju K. K., te su dodale da je bio dobar đak i da se lepo ponašao u školi.

Sledeće suđenje je zakazao za 27. septembar kada bi trebalo da bude ispitano još svedoka iz škole.

Ovaj postupak pokrenut je protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, njihovog sina, kao i protiv škole i države, a po tužbi članova porodice Dukić čija ćerka je ubijena tada.

Sud će odlučivati o  ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike