Sinu ubici određen pritvor: Lopatom presudio ocu, leš tri godine premeštao po porodičnoj kući!

13.06.2024

11:16

0

Komšije tvrde da je Jožef Mičik sve rasprodao iz kuće, a ostavio lopatu kojom je usmrtio oca

Sinu ubici određen pritvor: Lopatom presudio ocu, leš tri godine premeštao po porodičnoj kući!
Copyright Printscreen/Facebook/J.M./Profimedia/Pixabay

Rešenjem Višeg suda u Subotici, određen je pritvor Jožefu Mičiku (37), zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i zbog načina izvršenja krivičnog dela, koje je dovelo do uznemiravanja javnosti, a pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Mičik, osumnjičen je da je lopatom ubio oca imenjaka Jožefa (57)  pre tri godine, a leš krio u podrumu, pa u kotlarnici kuće. Saslušan je u sudu, a prilikom hapšenja 10 juna, odmah je priznao zločin policiji, koja je došla pred kuću, nakon prijave komšija i drugog sina Silvestera, da njihovom ocu nema traga i da je nestao.

Mnoge nelogičnosti po komšijama prate ovo ubistvo, jer drugi sin nije kontaktirao sa porodicom već 15 godina, a poslednje tri godine je lagao i komšije i brata da je otac u zatvoru, da je otišao da živi u Čantaviru i niz drugih opravdanja je smislio oko toga što otac nije kod kuće. Poslednja laž je probudila sumnju kod suseda koji znaju ovu porodicu, pa su javili drugom sinu da osumnjičeni prodaje kuću, na šta je on reagovao prijavom policiji, uz tvrdnju da je nestanak oca sumnjiv, a da se kuća neće prodavati dok je otac živ.

Oglas otkrio zločin

Slučaj je obelodanjen nakon što je osumnjičeni oglasio prodaju porodične kuće, u kojoj je skrivao leš oca, u podrumu, umotan u najlon i tkanine, ispod dasaka poda.

Njemu se na teret stavlja teško ubistvo, a sumnja komšija da čoveka nema tako dugo, još je jedna od nelogičnosti u ovom događaju jeste i da nakon nestanka, niko nije podizao ni socijalnu pomoć, od 2021. godine.

Printscreen/Facebook/J.M.
Jožef Mičik

Zanimljivo je da je osumnjičeni u međuvremenu prodao i sve stvari iz kuće, ali je zadržao lopatu u predsoblju, kojom je ubio oca. Verovatno će istragom biti utvrđeno, kako saznajemo, i mentalno stanje oceubice, koji je kako komšije kažu počeo agresivno da se ponaša, da tuče oca, nakon što je pao s motora i udario glavom o beton.

Rasprodavao sve iz kuće

- Sve je urnisao u kući, prodavao i radijatore a eto ostavio lopatu kojom je kako kažu ubio oca. Nama je čudno bilo još tada, što je pokojni komšija platio pred katolički Uskrs 50 jaja i nije došao po njih, a posle nekoliko dana došao je sin da ih preuzme, jer kako je tvrdio, otac se napio pa nije mogao da dođe - kaže jedan od komšija.

U međuvremenu, isključena je struja u kući, da je dug bio preko 100.000 dinara, a da su svađe bile česte u kući.

- Jeste stariji Jožef pio, ali je bio dobroćudan, nikad nije pokazivao agresivnost.

Tačni motiv zločina tek će se utvrditi. Da li je u pitanju imovina, ili psihološki problem sina ubice, ili nešto treće, pokazaće veštačenja i saslušanja. Za ovakvo ubistvo zaprećena je i doživotna robija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike