Ocu ispalio četiri hica u srce, pa presudio sebi: Obojica zatečena mrtva u krevetu, tragedija dogovorena?

17.03.2024

08:00

0

"Na sto su stavili pare, mobilne telefone i njih dvojica su bila u krevetu", ispričale su komšije Slavoljuba i Stojana Stojanovića

Ocu ispalio četiri hica u srce, pa presudio sebi: Obojica zatečena mrtva u krevetu, tragedija dogovorena?
Kuća u kojoj se dogodila tragedija u Donjem Brijanju - Copyright 24sedam/M.K.

Stojan Sojanović (60) iz sela Donje Brijanje kod Leskovca ubio je pre dve godine svog oca Slavoljuba (86) hicem iz pištolja a potom presudio i sebi. Ocu je ispalio smrtonosne hice direktono u srce, a potom pucao i u sebe. Komšije su, od samog početka, tvrdile da su se otac i sin dogovorili o ubistvu i samoubistvu i da tako sebi "prekrate muke".

Stojan je tog 16. marta 2022. godine usmrtio oca sa četiri metka u srce, a sebi je ispailo hitac u grudi. On j, navodno, ostavio i oproštajno pismo, u kome je navodno napisao:  "Ja ne mogu ovako više da živim".

Otac je inače bio nepokretan, a sin je živeo na drugom kraju sela. Njihova tela pronašao je inače Stojanov sin.

Komšije i danas sumnjaju da su se Slavoljub i Stojan dogovorili da sve tako urade.

- Slavoljuba  je u poslednje vreme uhvatila staračka skleroza i ponekad nije znao za sebe. Stojan je došao da mu donese večeru i koliko čujem, oni su se dogovorili. Na sto su stavili pare, mobilne telefone i njih dvojica su bila u krevetu - ispričala je posle tragedije jedna od komšinica.

Spakovao se za Nemačku

Kao razlog za ovakvu tragediju navode nesuglasice, a to je navodno i Stojan naveo kao razlog u oproštajnom pismu.

- Otac je bio nepodnošljiv, a sin i snajka dobri, nemam reči za njih da kažem... - dodala je ona.

Prema rečima komšija, Stojan je čuvao oca od prethodne jeseni, imao je koronu i skleroza ga je uhvatila.

24sedam/M.K.
Komšinica Biljana

- Imala sam običaj Stojana da pozovem na kafu i na rakiju. Imaju sina, mnogo je dobar, živi kod Požarevca, uvek im je govorio da se ne brinu za pare, da će im uvek pomagati, ćerka im se lepo udala, imaju unučiće. Stojan je bio siromah, mnogo su se izmučili, ali je radio u Nemačkoj, trebalo je sad da ide ponovo, operisao se zimus od bruha, čula sam da se spakovao i samo je čekao da ga zovu da krene - rekla je za 24sedam komšinica Biljana.

Mnogo je, kako kaže, bio vredan, njegove motike, alati, to je sve pod konac bilo izređano.

Već pokušao samoubistvo

- Toliko je bio pedantan, šta mu je ovo bilo ne znam. Kako sam čula te večeri je otišao kod oca, nije ga bilo do zore, i ženi Stojanovoj je bilo sumnjivo pa je pozvala sina i posumnjali su da se nešto desilo, jer se nije javljao na telefon. Otišli su zajedno do drugog kraja sela gde je Slavkove kuća, a oni su ležali obojica u krevetu - opisuje komšinica i dodaje da su Slavoljuba svi u selu znali kao Slavka.

Prema kazivanju meštana, Stojan je i ranije probao da digne ruku na sebe, kao mlad, ali ga je tada sprečio jedan rođak. Navodno, hteo je da se obesi, pa ga je rođak maltene skinuo sa kanapa. Kasnije nije imao problema .

Uprkos tragediji, komšije su o Stojanu imale samo reči hvale.

- O Stojanu sve najbolje možemo da kažemo. Vredan i pedantan. Porodica za primer, ćerka se lepo udala, ima i decu, a jedan sin je oženjen - tvrdile su njihove komšije.

Slavoljub i Stojan sahranjeni su na groblju u Gornjem Brijanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike