"Uspeo sam da pripitomim divlju svinju, a Ciganku nisam": Svekar godinama zlostavljao snajku

06.06.2024

22:48

0

Mlada žena je na sudu uspela da dokaže da je trpela verbalno nasilje od svekra, koji je često bio alkoholičar

"Uspeo sam da pripitomim divlju svinju, a Ciganku nisam": Svekar godinama zlostavljao snajku
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac iz Hrvatske osuđen je na zatvorsku kaznu zbog vređanja i verbalnog maltretiranja svoje snaje. On je mladu ženu godinama verbalno zlostavljao, a najveći broj uvreda bio je na nacionalnoj osnovi.

- Uspeo sam da pripitomim divlju svinju, a cig**ku nisam - rekao je J. Č. (67) tužiocu prilikom svedočenja.

Nasilje za koje je osuđen počinio je nad svojom snajkom, kojoj je u periodu od 2017. do 2020. godine, u malom selu kod Udbine, uputio sve vrste uvreda, neke i na nacionalnoj osnovi.

Mlada žena je na sudu uspela da dokaže da je trpela verbalno nasilje od svekra, koji je često bio alkoholičar. Nekoliko njenih drugara koji su sve ovo čuli, njeni roditelji svedočili su joj u prilog.

"Sve vas treba pobiti"

U presudi se navodi da joj je, između ostalog, svekar rekao „da ne zna da drži čašu, da joj nije mesto u njegovoj kući i da ide kod roditelja, jer to više nije njena kuća.

Posle januara 2022. psovke su postale sve češće i brutalnije.

- Tada ju je svaki dan vređao i psovao, govoreći joj da je glupa, cig**ka i nesposobna, posebno u situacijama kada bi pogrešila u obavljanju poljoprivrednih i kućnih poslova i podizanju dece. Na kraju joj je, da bi je zastrašio, pretećim glasom, uz razne psovke i uvrede, u prisustvu majke i rođaka, rekao da ih sve treba pobiti.

Pretio joj je smrću

Oštećena je na sudu svedočila i da je tokom boravka u kući optuženog radila teške fizičke poslove, da je cepala drva, nosila bale sena i hranila stoku, te da je stalno trpela uvrede na račun obavljenog posla.

Na kraju je rekla da je pretnju smrću shvatila ozbiljno, te da je istu pretnju čula i od svog supruga kada mu je rekla da ne može više i da će sa decom otići roditeljima.

Muškarac (67) osuđen je na osam meseci zatvora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike