Đorđe stradao zbog krem-bananica: Isplivali novi detalji kobne tuče u parkiću na Voždovcu (FOTO/VIDEO)

05.06.2024

12:25

0

Tinejdžeri se branili da su prvi napadnuti

Đorđe stradao zbog krem-bananica: Isplivali novi detalji kobne tuče u parkiću na Voždovcu (FOTO/VIDEO)
Copyright Printskrin/facebook

Tinejdžeri, njih dvojica osumnjičena za teško ubistvo Đorđa Mijatovića (37) u parkiću na Voždovcu, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu, u Odeljenju za maloletnike, ispričala su da je sukob izbio zbog krem-baninaca.

- Dečaka poznajemo odranije. Tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam vodu i krem-bananicu. Posle izvesnog vremena vratio se sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo hteli da je vratimo. On je otrčao kući - izneli su odbranu maloletnici osumnjičeni da su 26. maja, oko 18 sati, nogama i rukama nasmrt pretukli  brata Vojina Mijatovića, potpredsednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

24sedam/Katarina Mihajlović
Mesto tuče u parkiću

Onda je dečakov otac izašao iz zgrade...

- Prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ustao sam i onda smo ga udarali nogama po glavi i telu - ispričao je jedan od osumnjičenih.

Đorđe bio zdrav

Podaci iz istrage navode da Đorđe Mijatović pre napada nije bio bolestan. Nikada, takođe, nije imao simtome epilepsije ili srčane probleme.

Posle batinanja, Mijatović je bio izvesno vreme svestan. Hteo je da se umije. Hodao je i pričao, ali mu je ubrzo postalo toliko loše, da je dobio epileptični napad. Prebačen je Urgentni centar, gde je ponovo došlo do napada, a potom i infarkta. Ubrzo je preminuo. Obdukcija njegovog tela pokazala je da je preminuo usled teških povreda glave i naprsnuća lobanje.

 

 

Brutalno prebijanje Mijatovića zabeleženo je i na kamerama, kao i bekstvo dvojice tinejdžera posle toga. Mlađi (15) je uhapšen sutradan, dok se stariji (16) predao dan kasnije. Mlađi osumnjičeni ima debeo dosije u policiji i prijave za nasilje i tuče. U toku mu je suđenje u Višem sudu u Beogradu zbog prebijanja doktora Branka Kajtazija i dvojice njegovih sinova, krajem decembra prošle godine na Voždovcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike