Određen pritvor Tefiku Mustafi: Osumnjičen za ratni zločin nad Srbima na KiM!

03.06.2024

19:10

0

Uhapšen je 1. juna da je na administrativnom prelazu Merdare

Određen pritvor Tefiku Mustafi: Osumnjičen za ratni zločin nad Srbima na KiM!
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Tefiku Mustafi,koji je pre dva dana uhapšen na administrativnom prelazu Merdare pod sumnjom da je kao pripadnik tzv OVK počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji, danas je određen pritvor do 30 dana.

Viši sud u Beogradu saopštio je da je sudija za prethodni postupak tog suda doneo rešenje kojim je prema okrivljenom M.T. određen pritvor, koji mu može trajati najduže 30 dana.

U saopštenju se navodi da mu je pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Dodaje se da se okrivljenom M.T. na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je 1. juna da je na administrativnom prelazu Merdare uhapšen Tefik Mustafa, koji se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Dačić je objasnio da je Mustafa kao pripadnik OVK naveden u izjavama svedoka kao učesnik u otmici policajaca Gorana Marinkovića, Živojina Pavića i Predraga Miloševića 19. juna 1999. godine na magistralnom putu Priština-Gnjilane, kod mesta Labljan, nakon čega im se gubi svaki trag.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike