Presedan u Palati pravde! Neočekivana odluka o ujaku i bratu Uroša Blažića

31.05.2024

10:57

0

Autor: 24sedam

Goran i Boris Gavrilović ponovo u sudnici 19. jun u 10 časova

Presedan u Palati pravde! Neočekivana odluka o ujaku i bratu Uroša Blažića
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Višem sudu, u kragujevačkoj Palati pravde, danas su tužalac i odbrana izneli završne reči u postupku protiv Gorana Gavrilovića (50) i Borisa Gavrilovića (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaka i brata od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

Po završteku pretresa, portparolka Višeg suda u Kragujevcu Ivana Obradović izjavila je da je sudija naložila da se nakon iznošenja završnih reči pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku i zakazala nastavak glavnog pretresa za 19. jun u 10 časova.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Dojava o lažnoj bombi

Ročište je bilo zakazano za danas u devet časova, ali je zbog dojave o navodno postavljenoj bombi počelo nakon što su pripadnici kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije utvrdili pregledom prostorija Palate pravde u Kragujevcu da dojava lažna i da u zgradi nema bombe.

Uroš Blažić je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja, pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih  rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine. 

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike