Brat i ujak masovnog ubice Uroša Blažića danas iznose završnu reč: Preti im zatvorska kazna do 12 godina!

31.05.2024

07:38

0

Po završetku iznošenja završnih reči, sudija će objaviti termin za izricanje presude

Brat i ujak masovnog ubice Uroša Blažića danas iznose završnu reč: Preti im zatvorska kazna do 12 godina!
Uroš Blažić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Višem sudu u Kragujevcu za danas u 9 sati zakazan je početak iznošenja završnih reči tužioca i odbrane na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine, koje je počinio u selima Dubona i Malo Orašje.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Po završetku iznošenja završnih reči, sudija će objaviti termin za izricanje presude. Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

Uroš Blažić je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja u noći između 4. i 5. maja prošle godine, pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike