Komšinica otkrila jezive detalje smrti majke i sina: Mirjana danima bila mrtva u stanu, Slaviša preminuo uprkos reanimaciji

30.05.2024

17:16

0

Komšinica Milja Vesović, prva je primetila da se Mirjana i sin Saša, kako su ga zvali, ne pojavljuju neko vreme

Komšinica otkrila jezive detalje smrti majke i sina: Mirjana danima bila mrtva u stanu, Slaviša preminuo uprkos reanimaciji
Hitna pomoć i policija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Tela Mirjane Kecman (84) i njenog sina Slaviše (65) pronašle su komšije u stanu u kragujevačkom naselju Bubanj.

Hitna pomoć utvrdila je da je Mirjana mrtva danima i da je njen sin bio u teškom stanju, ali je u trenutku kad su ga komšije pronašle još bio živ. Uprkos pokušaju reanimacije, Slaviša je ubrzo preminuo.

Komšinica sa istog, drugog sprata zgrade u Ulici Crvene zastave 5, Milja Vesović, prva je primetila da se Mirjana i sin Saša, kako su ga zvali, ne pojavljuju neko vreme.

Rešila je da proveri zašto ne izlaze iz stana.

- Vrata su bila otključana. Kada sam ušla unutra, Mira je ležala na podu na tri jastučeta. Bila je pokrivena. Prišla sam i kada sam je dodirnula, čelo joj je bilo ledeno. Sva sam se naježila - ispričala je komšinica za medije.

Onda je Milja potražila i Mirinog sina, koji je bio psihijatrijski bolesnik. Njega je zatekla u sobi gde je takođe ležao na podu.

24sedam/S.H.B.
 

- Ležao je u svojoj sobi, na leđima. Povukla sam ga za nogu, ali nije reagovao. Posle su lekari hitne pomoći rekli da mu je samo još mozak funkcionisao. Zato su prvo njega odvezli sanitetom da pokušaju da ga ožive - dodaje Milja za Kurir.

"Živeli su sami"

Kako kaže komšinica, ali i drugi stanari, Mira i Slaviša su živeli sami. Mira je primala porodičnu penziju koju je nasledila posle smrti svog supruga, dok je Slaviša primao invalidsku penziju.

Svojevremeno je radio u nekadašnjoj kragujevačkoj štampariji „Nikola Nikolić“, a penzionisan je pošto je psihički oboleo. Bio je oženjen, ali ga je žena odavno napustila. Iz tog braka ima ćerku. Susedi dodaju da je Mira stalno tražila novac od drugih, pozajmljivala, ali i prosila ispred obližnjeg obdaništa.

- Kada se njihove penzije saberu, to baš i nije tako malo, ima ovde dosta onih sa manjim prihodima, ali je ona stalno tražila pare. Pre nekoliko meseci stanari iz zgrade su im kupili čak i televizor, jer su stari razbili. Inače, Slaviša, koga su svi zvali Saša bio je težak psihički bolesnik, ali nije bio agresivan i svima se javljao u hodniku i ispred zgrade, objašnjavaju nam komšinice Smilja i Desa, koje žive u istoj zgradi.

One dodaju da Miru i Sašu godinama od rodbine niko nije obilazio.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da će se posle obdukcije i drugih istražnih radnji znati sve okolnosti koje su dovele do smrti majke i sina u njihovom stanu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike