Uhapšeni zbog utaje poreza: Evo kolike kazne im je sud predložio!

29.05.2024

18:28

0

Okrivljeni Z. R. izbegao je da obračuna i plati porez na dohodak građana na prihode od kapitala u iznosu od skoro osam miliona dinara

Uhapšeni zbog utaje poreza: Evo kolike kazne im je sud predložio!
Copyright Foto VTJ

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo je danas da Treći osnovni sud, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljenog Z. R. (65), zbog krivičnog dela poreska utaja, osudi na kaznu zatvoru od tri godine kao i na novčanu kaznu u iznosu od 600.000 dinara, a da okrivljenu B. G. (37), za isto delo, osudi na kaznu zatvoru od dve godine i novčanu kaznu u iznosu od 300.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju Trećeg OJT, okrivljeni Z. R, kao osnivač i faktički rukovodilac poslovanja pravnog društva "Heli Vision", izbegao je da obračuna i plati porez na dohodak građana na prihode od kapitala u iznosu od skoro osam miliona dinara tokom 2019. godine.

U tome mu je, kako se navodi, sa umišljajem pomogla okrivljena B. G. kao odgovorno lice privrednog društva "Heli Vision" tako što je bez ikakvog pravnog osnova izvršila prenos novčanog iznosa od 44.612.699 dinara sa poslovnog računa privrednog društva na lični devizni račun prvookrivljenog.

Istim optužnim predlogom, okrivljenom Z. R. stavljeno je na teret i da je tokom 2020. godine izvršio krivično delo Poreske utaja tako što je izbegao plaćanje poreza na godišnji dohodak građana u iznosu većem od 6,2 miliona dinara.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike