Saradnik Luke Bojovića ubijen dok je bio na biciklu: Krvava osveta za dobijene batine!

27.05.2024

08:00

0

Nenad Mrdak osuđen je na 13 godina i četiri meseca zatvora za ubistvo Mirka Mićića

Saradnik Luke Bojovića ubijen dok je bio na biciklu: Krvava osveta za dobijene batine!
Copyright Profimedia Printscreen/Umrli.me

Baranin Mirko Mićić (31) pripadnik barske grupe koju je vodio Luka Đurović, kum Luke Bojovića, ubijen je na današnji dan pre tačno deceniju na šetalištu pored Sportskog centra, na zelenoj površini između fudbalskih i teniskih terena. Njegov ubica, Nenad Mrdak (35), koji je bio blizak rivalskom klanu iz Bara, koji je vodio Armin Muša Osmanagić, na njega je ispalio više hitaca, a uhapšen je samo sat vremena posle zločina. Za ubistvo Mićića i nedozvoljeno držanje oružja, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 13 godina i četiri meseca.

Pre i posle ove likvidacije, smrti u Baru su se samo nizale. Luka Đurović poginuo je 2013. godine u saobraćajnoj nesreći kod Kotora, u “poršeu” koji je vozila tada tek punoletna Monika Martinović, a do danas su ostale sumnje da je u pitanju bila diverzija. Barska policija je nekoliko meseci pre pogibije uhapsila Veselina Pantovića iz Nikšića, zbog sumnje da je planirao da likvidira Đurovića.

Sredinom septembra 2014. godine ubijen je Armin Muša Osmanagić, a 25. decembra i Andrija Mrdak, Nenadov brat i to na kapiji spiuškog zatvora, kada mu je došao u posetu. Za njegovo ubistvo teretio se Srbin Darko Geisler, koji se ranije prezivao Nedeljković, a koji je 10. januara ove godine likvidiran u brazilskom gradu Sao Paolo.

Maskiran kapom i tamnim naočarima, Nenad Mrdak je 27. maja 2014. godine čekao Mićića kod teniskih terena pored šetališta u Baru. Kada je Mićić, oko 19.45 časova, izašao na ulicu i biciklom krenuo kući, Mrdak je pritrčao i u njega ispalio pet metaka, a zatim pobegao niz šetalište pored mora.

Mićić je, pogođen u glavu, na mestu ostao mrtav, a za Mrdakom su potrčali Mirkovi drugovi koji su u momentu pucnjave bili na teniskim terenima. Policija je bila brža. Patrola koja je bila u blizini uhapsila je Mrdaka i to sa pištoljem u ruci.

Luka Đurović Facebook
Luka Đurović, kum Luke Bojovića

Od momenta hapšenja Nenad Mrdak se branio ćutanjem. Ni policajcima nije rekao zašto je pucao u Mićića, zbog čega se pretpostavlja da je motiv zločina osveta za tuču 25. aprila, u kojoj je Mrdak prebijen. Nenad je tog dana policiji prijavio da ga je u blizini restorana „Karuba“ napala grupa mladića među kojima je, kako je ispričao, prepoznao samo Stefana Mićića, a policija je i tada sumnjala da je jedan od navodnih neznanaca bio i stariji brat Mirko Mićić.

- Na saslušanju, Mrdak nije pokazivao nameru da se osveti. Ali kada smo čuli da je pucao na starijeg Mićića, osveta je jedini logični motiv - rekli su tada u policiji.

Braća Mićić imala su pozamašan dosije u policiji i obojica su pripadala Đurovićevom klanu. Sasvim je jasno, kako su pisali crnogorski mediji, da su se Mićić i Mrdak poznavali i da je osumnjičeni za ubistvo tačno znao kada i gde će ga sačekati.

Obrazlažući presudu Nenadu Mrdaku, sutkinja je rekla da su u obzir uzete činjenice da je okrivljeni Mrdak porodični čovek, otac dvoje maloletne dece, lošeg imovinskog stanja, ali i to da se leči od zavisnosti od heroina i alkohola.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike