Policajac pod dejstvom alkohola na pešačkom prelazu pokosio Stefana: Oglasilo se tužilaštvo o nesreći u Surčinu

25.05.2024

16:34

0

Autor: Mi. S.

Miljan M. (31) osumnjičen je da je izazvao nesreću u kojoj je Stefan Stanojević (23) zadobio teške povrede od kojih je preminuo

Policajac pod dejstvom alkohola na pešačkom prelazu pokosio Stefana: Oglasilo se tužilaštvo o nesreći u Surčinu
Stefan Stanojević - Copyright Facebook_Stefan Stanojević

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Miljan M. (31) zbog sumnje da je, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 23. maja 2024. godine u Vojvođanskoj ulici počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, usled čega je Stefan Stanojević (23) zadobio teške telesne povrede opasne po život, zbog kojih je sledećeg jutra preminuo.

Osumnjičeni Miljan M. je, kako saznajemo, policajac, On je na saslušanju izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Miljanu M. odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage,a kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, postoje osnovi sumnje da Miljan M., upravljajući automobilom marke "škoda superb" pod dejstvom alkohola u krvi od 0,44 promila, 23. maja oko 19:25 časova, prilikom nailaska na pešački prelaz u Vojvođanskoj ulici, nije prilagodio brzinu vozila tako da bezbedno propusti pešaka S. S. koji je već stupio na pešački prelaz dolazeći vozilu sa leve strane.

Usled toga je, kako se navodi, prednjim delom vozila udario pešaka S. S. koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu, nabacio ga na poklopac motora, prednje vetrobransko staklo i krov vozila i oborio ga na kolovoz. Tom prilikom oštećeni je zadobio teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminuo sledećeg jutra oko 6 časova.

Za krivično delo koje se osumnjičenom stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike