Uroš Blažić nije video ujaka: Uprava zatvora reagovala na "tendenciozno smišljenu laž"

20.05.2024

13:58

0

"Ističemo da je u pitanju tendenciozno smišljena laž pojedinaca koji žele svesno da uznemire javnost", navodi se u saopštenju UIKS

Uroš Blažić nije video ujaka: Uprava zatvora reagovala na "tendenciozno smišljenu laž"
Ilustracija - Copyright 24sedam/MUP/ATA Images/M.M.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija demantovala je danas izmišljene i uznemiravajuće navode da je Uroš Blažić (22), osumnjičen za ubistvo devet i ranjavanje 13 osoba u selima Dubona i Malo Orašje komunicirao sa ujakom u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Smederevu.

Uprava ocenjuje kao tendenciozno smisljenju laž to da je Uroš. izveden u šetnju zajedno sa ujakom Goranom Gavrilovićem. osumnjičenim za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili ekplozivnih materija.

Naglašavaju i da veruju da je neko tom dezinformacijom želeo da obmane javnost pred 23. maj za kada je zakazano pripremno ročište u Višem sudu u Smederevu.

"Ističemo da je u pitanju tendenciozno smišljena laž pojedinaca koji žele svesno da uznemire javnost, ne mareći ni za osećanja članova porodice žrtava", ocenjuju iz Uprave i naglašavaju da ne samo da U.B. nikada nije izveden u šetnju zajedno sa ujakom, već nikada od. 6. maja 2023. kada je doveden u pritvorsku jedinicu nije video niti ostvario bilo kakvu komunikaciju sa bilo kojim drugim obuhvaćenim istim krivičnim postupkom", navodi se u saopštenju Uprave.

Naglašavaju da su ti navodi lako proverljivi, jer uprava zatvora vodi dnevne izveštaje o osobama lišenim slobode do čijih kontakata ne sme da dođe.

Budući da je prostor za šetnju pritvorenih obezbeđen video nadzorom postoje materijalni dokazi da se tako nešto nije nikad desilo, navodi Uprava i dodaje da se kućni red odnosi i na Uroša i na sve ostale koji se nalaze u pritvoru.

Tu činjenicu, kako kažu, potvrđuje i podatak da je zbog kršenja pravila bio već disciplinski kažnjen u julu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike