Blažićev brat tvrdio da je oružje njegovo: "Uzeo sam pušku jer sam voleo "Otpisane"!

05.05.2024

18:00

0

Njih dvojica nalaze se u pritvoru, gde čekaju suđenje u Kragujevcu

Blažićev brat tvrdio da je oružje njegovo: "Uzeo sam pušku jer sam voleo "Otpisane"!
Uroš Blažić i mesta stravičnih zločina - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Mira Stojadinović MUP

Boris Gavrilović je, zajedno sa svojim ocem Goranom, uhapšen u junu prošle godine, nakon što je otkriveno da su u pomoćnom objektu na svom posedu imali arsenal oružja. Do otkrića oružja došlo je kada je Uroš Blažić, optužen za masovna ubistva u Duboni i Malom Orašju, nakon zločina došao u selo Vinjište i sakrio se u pomoćni objekat svog ujaka Gorana Gavrilovića.

Apelacioni sud potvrdio je optužnicu prema kojoj Goran i Boris Gavrilović nisu ni u kakvoj vezi sa masovnim ubistvom koje je počinio Blažić, jer njihovo oružje nije korišćeno tokom zločina, te će i suđenje da se odvija odvojeno, ali im ipak preti kazna do šest godina zatvora zbog izvršenja krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prema navodima optužnice, Boris Gavrilović, koji je u trenutku hapšenja imao nepunih 19 godina, nabavio je oružje koje je pronađeno, a njegov otac znao je za to.

Njih dvojica nalaze se u pritvoru, gde čekaju suđenje u Kragujevcu.

Priznao da je oružje njegovo

Boris Gavrilović je, na saslušanju u tužilaštvu, ispričao kako se oružje našlo u pomoćnom objektu.

MUP ATAImages/M.M. 24sedam/Goran Sivački
 

- Završio sam srednju školu za varioca, bavim se poljoprivredom i izdržavam se od porodičnih prihoda od poljoprivrede. U junu ili julu 2022. godine kosio sam njivu kod jednog čoveka i on mi je tada rekao da ima neko oružje i da je u pitanju automatska puška, dve bombe, sećam se da je bila i municija, ali se ne sećam za koje oružje, niti koja količina. Sve to oružje on je meni dao u džaku, a ja njegov identitet ne želim da otkrijem jer ne želim da mu pravim probleme zato što ima ženu i decu. Ja sam taj džak odneo do pomoćne prostorije u blizini kuće, gde ga je kasnije policija pronašla - ispričao je Gavrilović.

Kako je rekao pred tužiocem, kada je odneo džak u pomoćnu prostoriju, otvorio ga je da vidi šta se u njemu nalazi. Ispričao je da mu je čovek, još dok je kosio kod njega, pokazao automatsku pušku i rekao da nije ispravna.

- Rekao mi je da ima još oružja koje je negde nabavio, a ja ne znam gde, i da želi da mi to oružje pokloni. Tačnije, da želi da ga se reši. Ponudio mi je oružje, a meni se posebno dopala automatska puška jer sam kao mali gledao seriju "Otpisani" i uvek sam imao želju da imam takvu pušku. U džaku se nalaulo oružje koje je policija kasnije pronašla, ali moram da napomenem da su bile dve bombe, a ne četiri. Nije mi poznato ko je done druge dve bombe, ali pretpostavljam da je Uroš doneo onda kada se krio kod nas u pomoćnoj protoriji - dodao je.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike