Uroš Blažić uskoro na optuženičkoj klupi: Ovo su veštačenja u slučaju jezivog masovnog ubistva kod Mladenovca

06.05.2024

09:00

0

Tokom istrage urađena su detaljna veštačenja Blažićevog "mercedesa", ali i automobila "reno ispejs" koji je ukrao, kao i balistička veštačenja oružja

Uroš Blažić uskoro na optuženičkoj klupi: Ovo su veštačenja u slučaju jezivog masovnog ubistva kod Mladenovca
Ilustracija - Copyright 24sedam/MUP/ATA Images/M.M.

Nako što je 5. maja u ranim jutarnjim časovima u selu Vinjište kod Kragujevca uhapšen Uroš Blažić, koji je kasnije optužen za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, policija ga je, pre dovođenja u policijsku stanicu, vodila kako bi bilo pronađeno oružje iz kog je pucao.

Tokom istrage urađena su detaljna veštačenja Blažićevog "mercedesa", ali i automobila "reno ispejs" koji je ukrao, kao i balistička veštačenja oružja.

Suđenje mu počinje 23. maja ove godine. 

Veštačenjem je utvrđeno da je Uroš Blažić u selu Dubona pucao sa trotoara, zemljane površine i/ili školskog dvorišta i da je stajao naspram klupa u dvorištu na kojima je sedela grupa mladih. Do takvog zaključka došlo se zbog rasporeda čaura automatskog oružja koje su pronađene na licu mesta. Raspored ostalih čaura koje su pronađene na ulici ukazuju na kretanje i na moguće ispaljivanje metaka u drugom pravcu.

Printscreen/YouTube/MUP
 

Slično je ustanovljeno i kada je u pitanju Malo Orašje. Komisija veštaka utvrdila je da je najveći broj projektila ispaljen kod autobuskog stajališta i žičane ograde u njegovoj blizini, a da raspored preostalih ispaljenih čaura, koje su pronađene na prostoru od autobuskog stajališta do spomenika, ukazuju na to da se Blažić približavao mladićima dok je na njih pucao.

Nakon pucnjave u dva sela, Blažić je pobegao svojim automobilom, a u toku noći je na sporednom, zemljanom, putu ostavio "mercedes" jer se vozilo zaglavilo. U njemu je policija pronašla tri prazna okvira puške, jedan okvir pištolja i još jedan dodatni okvir pištovlja sa osam metaka, kao i jednu kumulativnu ručnu bombu M79 i praznu kutiju ručnih bombi M75 i M52.

Automobil je bio parkiran na oko kilometar udaljenosti od glavnog puta u selu Šepšin. Na oko sedam, 20 i 50 metara od automobila pronađeni su otisci Blažićeve obuće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike