Ni gomila keša nije pomogla: Ovako je razbojnik ubio policajca i zauvek nestao (FOTO)

17.05.2024

08:14

1

Autor: 24sedam

Policajac Milić Vukosavljević stradao je jureći pljačkaša zlatare

Ni gomila keša nije pomogla: Ovako je razbojnik ubio policajca i zauvek nestao (FOTO)
Copyright arhiva.srbija-info.gov.rs Profimedia

Milić Vukosavljević (39) bio je policajac koji je 15. maja 1998. stradao jureći pljačkaša zlatare, a njegovo ubistvo još nije rasvetljeno. Ni nagrada od 300.000 nemačkih maraka nije dovela do razbojnika ubice.

Tog jutra, oko 9.30, u zlataru "Stefanović" u Makedonskoj ulici upao je razbojnik. Opisan je kao dvadesetogodišnji mladić, visok oko 180 santimetara, crne kratke kose i bledog lica, najverovatnije narkoman. Izvadio je pištolj i od vlasnika zatražio novac i zlato. U tom momentu pojavio se zlatarev sin, pa se preplašeni lopov dao u bekstvo prema Cetinjskoj ulici sa plenom od 300 do 400 tadašnjih dinara. Vlasnik je izašao iz radnje uz povike:

- Drž’te lopova!

arhiva.srbija-info.gov.rs
Ni nagrada nije pomogla u hvatanju ubice

 

To je čuo i vozač MUP-a, koji je u tom trenutku bio u neposrednoj blizini, i krenuo u poteru. Uz sebe nije imao oružje. Kod Srednje ekonomske škole pljačkaš je ušao u taksi, a policajac mu je prišao i pokušao da ga izvuče iz vozila. Tada je razbojnik potegao pištolj i ranio ga. Posle toga je naredio taksisti da krene i vozio se do Višnjičke ulice, gde je prešao u drugo taksi vozilo.

Vukosavljević je hitno prebačen u Urgentni centar, gde je odmah operisan. Pogođen je sa četiri metka u stomak. Hici su mu naneli teške, a kasnije će se ispostaviti i smrtonosne povrede creva i aorte. Komplikovana operacija trajala je više od tri sata, ali, nažalost, policajac je preminuo.

Posle promena 5. oktobra 2000, novi ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović objavio je nagradu za, tada, nerasvetljena 22 ubistva pripadnika MUP-a i javnih ličnosti počinjenih od 1996. do 2001. godine. Za informaciju koja dovede do hapšenja ubica država je nudila 300.000 maraka. Na spisku je bilo i ime Vukosavljevića. Ali, ni novac nije pomerio istragu s mrtve tačke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike