Oglasilo se tužilaštvo o akciji na Vračaru: Ova petorka je spremala likvidaciju u Beogradu, zaplenjen i kokain

10.05.2024

15:51

0

Autor: 24sedam

Uhapšeni Nikola P, Bogdan P, Filip K, Saša K. i Milan I.

Oglasilo se tužilaštvo o akciji na Vračaru: Ova petorka je spremala likvidaciju u Beogradu, zaplenjen i kokain
Copyright Tanjug/Printscreen/MUP

Policija u Beogradu je, po nalogu Višeg tužilaštva, uhapsila Nikolu P, Bogdana P, Filipa K, Sašu K. i Milana I. za više krivičnih dela, među kojima je i pripremanje teškog ubistva, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo.

Nikola P, Bogdan P, Filip K. i Saša K. terete se za krivična dela teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni su pripremali ubistvo jedne osobe, pa su nabavili ilegalno oružje. Milan I. kod koga je pronađeno 74 grama kokaina i vagica za precizno merenje uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Dodaje se da VJT sa MUP-om nastavlja intenzivno da radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u ovom predmetu, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu.

Ranije danas MUP Srbije je saopštio da su uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i vršenja pripremnih radnji u cilju izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, kao i da je na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe koji je bio maskiran pronašla pištolj sa metkom u cevi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike