Epilog pokušaja razbojništva u menjačnici na Vračaru: Podstrekač u bekstvu, napadači ćute!

20.04.2024

14:42

0

Autor: Mi. S.

D. D. (33) i Đ. Z. (20) branili su se ćutanjem i za obojicu je predložen pritvor

Epilog pokušaja razbojništva u menjačnici na Vračaru: Podstrekač u bekstvu, napadači ćute!
Ilustracija - Copyright Profimedia

D. D. (33) i Đ. Z. (20) koji su uhapšeni neposredno nakon što su, kako se sumnja, pokušali razbojništvo u menjačnici na beogradskom Vračaru uz upotrebu fizičke sile i biber spreja, saslušani su pred dežurnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Osumnjičeni su iskoristili zakonsko pravo i branili su se ćutanjem. U odnosu na oba osumnjičena predložen je pritvor Prvom osnovnom sudu u Beogradu, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti da će osumnjičeni boravakom na slobodi uticati na podstrekača koji je u bekstvu, zatim da će osumnjičeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a imajući u vidu način izvršenja dela, kao i dela sa elementima nasilja  i iz razloga uznemirenja javnosti.

U daljem toku postupka javni tužilac će ispitati svedoka vlasnika menjačnice, svedoke policijske službenike, narediće veštačenje povreda oštećenog, zatim garderobe koja je oduzeta od okrivljenih, kao i sve druge dokazne radnje neophodne za donošenje pravilne i zakonite odluke.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike