Kecmanoviće tužila i nastavnica istorije: Kosta je prvo u nju pucao u učionici!

25.04.2024

16:54

0

Tatjana Stevanović tuži ih zbog naknade nematerijalne štete usled fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženosti

Kecmanoviće tužila i nastavnica istorije: Kosta je prvo u nju pucao u učionici!
Tatjana Stevanović - Copyright Printscreen/os-ribnikar.edu.rs

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović naći će se 24. juna oči u oči sa Miljanom i Vladimirom Kecmanović, roditeljima dečakaKoste K.  koji je 3. maja prošle godine u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devetoro učenika i čuvara. Ona ih je tužila zbog naknade nematerijalne štete usled pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženosti. 

Iz Višeg suda u Beogradu navode da je tužba protiv bračnog para Kecmanović podneta, jer oni ne odgovaraju za zločin koji je počinio njihov sin, ali odgovaraju "za štetu koju je prouzrokovao usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali".

Na­stav­ni­ca je, pod­se­ti­mo, bi­la pr­va oso­ba u ko­ju je ma­lo­let­nik pu­cao ka­da je otvo­rio vra­ta uči­o­ni­ce i u njoj počinio masakr. Stevanovićeva se mesecima oporavljavala od posledica teškog ranjavanja, nakon čega je dobila nacionalnu penziju.

Ovo je peta tužba u parničnom postupku protiv roditelja maloletnog Koste K. Prvu su podneli roditelji ubijene Adrijane Dukić, drugu  27 članova porodica ostalih ubijenih, a treću i četvrtu dvojica maloletnika koji su ranjeni tom prilikom.

Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik vežbao pucanje, u toku je i odlučeno je da ono bude zatvoreno za javnost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike