Nesporazum na suđenju Zoranu Marjanoviću za ubistvo pevačice Jelene: Kuća u Borči se renovira, svedoke nije obavestio!

19.04.2024

14:35

0

Saslušanje najužih članova porodice Zorana Marjanovića, s kojima je u istoj kući u Borči bila i Jelena, bilo je planirano za danas

Nesporazum na suđenju Zoranu Marjanoviću za ubistvo pevačice Jelene: Kuća u Borči se renovira, svedoke nije obavestio!
Zoran Marjanović u Palati pravde - Copyright Tanjug/Video

Zoran Marjanović, kom je danas u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje zbog optužbi da je 2. aprila 2016. ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović izjavio da on i njegova porodica ne žive više u istoj kući u Borči "jer se ona renovira, nema struje niti uslova za život" i da zbog tog sina iz prvog braka Uroša, brata Miloša i snaju Milicu nije obavestio da danas treba da dođu da svedoče.

Saslušanje najužih članova porodice Zorana Marjanovića, s kojima je u istoj kući u Borči bila i Jelena, bilo je planirano za danas, ali se oni nisu pojavili.

Sudija Ivana Ramić pitala je optiženog Marjanovića, konstatujući da nisu uredno pozvani, zbog čega nisu došli.

Marjanović: Na toj adresi na kojoj se svi vodimo nema nikoga, renovira se i nema uslova za život, nema struje, i svi smo na različitim adresama.

Sudija: Sa sinom, bratom i snajom niste razgovarali?

Marjanović: Ne.

Sudija: Na pripremnom ročištu ste izjavili da niste promenili adresu?

Marjanović: Da, ovo je samo privremeno, dok se ne reši. Da sam znao da treba da ih obavestim, obavesto bih ih. Meni ide u prilog da dođu.

Sudija: To da li vam ide u prilog, mi ne znamo.

Marjanović: Ja znam.

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića javio se za reč i pojasnio da je došlo do nesporazuma i da njegov klijent inače razgovara sa porodicom, ali da nisu razgovarali o suđenju, a Marjanović se obavezao da ih obavesti da dođu na sledeće suđenje zakazano 6. juna.

Posle kraće rasprave Marjanovića sa sudijom, saslušan je svedok, porodični prijatelj optuženog i njegove supruge, policajac Boris Pucić. On je objasnio da ga je Marjanović kobnog dana pozvao oko 17.20 i da mu je rekao "Jelena je otišla da trči ispred Jane i mene, izgubili smo je iz vida, nestala je, šta da radim?" i da ga je on posavetovao da pozove policiju.

- Znao sam da je Jelena trči i da vodi računa o ishrani, pa sam pomislio da joj je pozlilo i došao na nasip da im pomognem da je pronađu. Bio sam u kolima i susreo se sa automobilom koji je vozio Miloš, na mestu suvozača je bio njihov otac Vladimir, a Zoran i Jana na zadnjem sedištu. Nisam primetio ništa neobično za tu situaciji, Zoran jeste delovao zabrinuto, Jana nije plakala - rekao je svedok odgovarajući na pitanja.

Na pitanje advokata da li je video krv na Zoranu, odgovorio je da su razgovarali samo kroz prozor automobila i da "vizuelno nije bliže video njegov izgled."

On je potom objasnio da je automobil sreo još nekoliko puta i da je u njemu na kraju bio samo Miloš, koji mu je rekao da su ostali otišli kući, piše Kurir.

Naveo je da je potom i peške pretraživao deo od nasipa prema Dunavu, pokušavajući da nađe Jelenu, ali da sa druge strane ka kanalu, odnosno mestu na kom je telo sutradan pronađeno, nije silazio.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sdam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike