Odloženo suđenje zbog smrti dečaka koji je progutao žir u vrtiću: Advokat vaspitačice traži da se saslušaju deca iz grupe

11.04.2024

12:29

0

Autor: 24sedam

Ovog puta, tužilac je promenio i glavnu optužnicu, pa se umesto nepružanja pomoći detetu, sada istražuje i dokazuje delo - napuštanje nemoćnog lica u kvalifikovanom obliku

Odloženo suđenje zbog smrti dečaka koji je progutao žir u vrtiću: Advokat vaspitačice traži da se saslušaju deca iz grupe
Copyright 24sedam/ A. S.

Prvi pretres pred Osnovnim sudom u Surdulici, u slučaju smrti četvorogodišnjeg dečaka D. Đ. iz Vladičinog Hana, je odložen, saznaje 24sedam.

Vaspitačici M. S. koja se nalazi na optuženičkoj strani, a koja ovog puta nije odgovarala na pitanja tužioca, naredni pretres je zakazan za 25. jun.

Ovog puta, tužilac je promenio i glavnu optužnicu, pa se umesto nepružanja pomoći detetu, sada istražuje i dokazuje delo - napuštanje nemoćnog lica u kvalifikovanom obliku.

Vaspitačica se u uvodnoj reči izjasnila da nije kriva, a do narednog pretresa, advokat odbrane je zahtevao da mu sud dostavi kompletan dokazni materijal iz ovog postupka, kako bi adekvatno pripremio odbranu. Takođe, izneo je i predlog da se ispitaju deca koja su bila budna u prostoriji, dok je D. Đ. spavao. 

Podsetimo, maloletni dečak stradao je krajem decembra 2022. godine, kada je prilikom boravka u vrtiću progutao žir. Međutim, istražuje se kako je došlo do nesreće i koja je uloga vaspitačice u čitavom slučaju.

Dežurna vaspitačica je suspendovana nakon toga. Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo je istragu u vezi smrti dečaka vodilo u pravcu dokazivanja sumnje da je vaspitačica počinila krivično delo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike