Iz sela gde je živeo osumnjičeni za ubistvo malene Danke se čuju vapaji: Komšinica otkrila jedan detalj o njegovom životu

04.04.2024

17:39

0

Kuća osumnjičenog u brzini je napuštena i sve je zaključano

Iz sela gde je živeo osumnjičeni za ubistvo malene Danke se čuju vapaji: Komšinica otkrila jedan detalj o njegovom životu
Potraga za Dankom Ilić - Copyright Tanjug/Video/MUP/Facebook

Ekipe novinara koji se nalaze u selu Zlot ističu kako se mogu čuti vapaji skrhanih meštana povodom jezivog ubistva malene Danke.

S. J. iz sela Luka i D.D.iz sela Zlot su 26. marta, po sopstvenom priznanju ubili malu Danku. 

Kako se saznaje, kuća osumnjičenog u brzini je napuštena i sve je zaključano. 

Komšinica kaže da je čula da je osumnjičeni bio bolestan pre godinu dana.

- Pitala sam kako je Deki i odgovorili su mi da mu nije dobro... Joj, sunce malečko! Joj, majko - kazala je komšinica zapomagajući za malom Dankom.

Objašnjava nam da se sada plaši da živi tu, iako dolazi samo na dva meseca godišnje.

Podsetimo, ubice su policiji bili veoma sumnjivi, i zato su policija i vatrogasci prekopavali atare i pretraživali deponije ubeđeni da će naći telo koje su oni zakopali.

Facebook
 

Ključni momenat je bio obajvljivanje snimka iz Beča, kada su jedan drugom rekli "Jesi li video ovo u Beču, izvukli smo se ", otkriveno je u istrazi.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za novinare da su osumnjičeni do detalja opisali zločin, ali i da telo dvogodišnje devojčice još nije pronađeno. Kako je naveo, imaju saznanja da se jedan od osumnjičenih vratio 28. marta na deponiju na kojoj su ostavili telo devojčice i da ga je prebacio na drugu lokaciju.

Ministar Bratislav Gašić izneo retrospektivu

Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu, rekao je Gašić.

"Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13.59", rekao je ministar Bratislav Gašić.

U 18.57 aktiviran je sistem "Pronađi me", podseća ministar Gašić.

Istakao je da su do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih osoba koje su prolazile istom trasom.

"Proveravali smo i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema 'Pronađi me' je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom decu nađu za nekoliko sati", objasnio je Gašić.

Naveo je da je Danka izašla iz dvorišta i da se kretala asfaltom.

"Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fijat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri", rekao je ministar policije.

Istakao je da je kasnije zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13.50.

"Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. bilo je ispred kapije oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace", rekao je Gašić.

Najnovije vesti u vezi sa ubistvom Danke Ilić pročitajte u našem blogu u kom pratimo situaciju iz minuta u minut.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike