U devedesetpetici polno uznemiravao maloletnicu! Manijak iz rešetaka

04.04.2024

14:14

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka ispitati svedoka - maloletnu oštećenu, kao i druge svedoke ovog događaja

U devedesetpetici polno uznemiravao maloletnicu! Manijak iz rešetaka
Ilustracija - Copyright Profimedia

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje prema A. A. (31) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje iz člana 182a stav 2 u vezi stava 1 krivičnog zakonika.

Naime, iz krivične prijave RS, MUP, DP, PU za grad Beograd, PS Palilula proizlazi da postoje osnovi sumnje da je A. A. (31) dana 3. aprila godine, oko 12.30 časova izvršio krivično delo polno uznemiravanje iz člana 182a stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika na taj način što je u Beogradu, na teritoriji gradske opštine Palilula, u gradskom autobusu koji saobraća na liniji 95 polno uznemiravao maloletno lice.

Okrivljeni A. A. je pred Prvim osnovnim javnim tužilaštva u Beogradu dana 4. aprila saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu je stvaljeno na teret, kojom prilikom je iskoristio zakonsko pravo i nije izneo svoju odbranu, nakon čega je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postrupku, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, s obzirom da je osumnjičeni ranije osuđivano lice postoje i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ponoviti krivično delo Polno uznemiravanje iz člana 182a stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika ili neko drugo krivično delo.

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka ispitati svedoka – maloletnu oštećenu, kao i druge svedoke ovog događaja, doneti naredbu za psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i druga potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike