Dečak (2) iz Bora delio sudbinu male Danke: Policajac ga pronašao posle više sati u šumi!

02.04.2024

17:20

0

Njegovoj sreći nije bilo kraja kada je kroz šiblje ugledao dečaka

Dečak (2) iz Bora delio sudbinu male Danke: Policajac ga pronašao posle više sati u šumi!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ušli smo u osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, a trag koji uliva najviše nade da je dete živo i zdravo je snimak koji je srpska policija dobila od našeg državljanina iz Beča na kom se vidi devojčica njenog uzrasta sa dve državljanke Rumunije. Policija proverava i utvrđuje da li se na njemu nalazi Danka.

U jeku priče o potrazi za malenom Dankom, Borani uveliko prepričavaju slučaj dečaka od pre dve godine iz sela Donja Bela Reka kod Bora. Dečak se tada igrao sa bratom u dvorištu kuće, a zatim su ukućani primetili da ga - nema.

Mališan je tada nestao, ali je zahvaljujući policajcu pronađen posle nekoliko sati živ i zdrav u šumi. Borski policajac Uroš Petrović postao je preko noći heroj Istočne Srbije i cele zemlje.

Kasnije je prpadnik MUP-a prepričavao kako njegovoj sreći nije bilo kraja, kada je kroz šiblje, ugledao blatnjavog i uplakanog dečaka.

- Dobili smo informaciju da se dete od dve godine izgubilo u šumi. Kolega i ja smo ušli u gustu šumu. Samo sam razmišljao kako da što pre pronađemo dete. Šuma je bila teško prohodna, pa smo se sporo kretali. Dozivao sam dečaka po imenu, na svakom koraku. Znali smo da se malo dete plašili šta sve može da mu se dogodi. Kako je vreme prolazilo sve mi je bilo teže jer sam strahovao da mu se nešto nije dogodilo - rekao je pre dve godine za medije Petrović.

Nakon četiri sata potrage policajac je u grmlju ugledao uplakanog mališana.

- Bio je sav kaljav i uplašen. Plakao je sve dok mu nisam pružio ruke i uzeo u naručje. Pitao sam ga da li je žedan, gladan, da li ga nešto boli... Ćutao je i blago mi se osmehivao. Pešice sam ga odneo do kuće i predao roditeljima. Oni su bili van sebe od sreće, ali i nas dvojica. Nikada neću zaboraviti taj osećaj radosti kada sam ugledao dete među grmljem - ispričao je Uroš. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike