Kontroverzni biznismen iz Srbije stvarni je šef kavačkog klana? Kontrolisao i usmeravao krvavi mafijaški rat

29.07.2021

19:02 >> 05:46

0

Autor: Lj. Keković

Uz pomoć nekoliko stranih službi, koristeći medije, potpuno je kontrolisao sukob dve kriminalne grupe

Kontroverzni biznismen iz Srbije stvarni je šef kavačkog klana? Kontrolisao i usmeravao krvavi mafijaški rat
Copyright 24sedam/Profimedia

Rat dve kriminalne grupe iz Kotora, škaljarskog i kavačkog klana, podelio je podzemlje u regionu, u njemu su strane zauzeli i pojedini pripadnici srpske i crnogorske policije, tajne službe, dok veze klanova, pre svega kavačkog, vode do političara, ali i do jednog kontroverznog biznismena.

Kako 24sedam saznaje od izvora iz bezbednosnog sektora Crne Gore, ovaj biznismen stvarni je šef kavačkog klana!

Pročitajte još

– U pitanju je veoma uticajan kontroverzni poslovni čovek, poreklom iz Srbije. Ogroman novac zaradio je devedesetih godina na nelegalnim poslovima, pre svega na međunarodnom švercu cigareta, a onda je svoju finansijsku moć upotrebio da bi mogao da kontroliše i političke i poslovne tokove u regionu,  prvenstveno u Crnoj Gori i Srbiji – otkriva naš izuzetno upućeni izvor.

Vođe kavčana Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer foto: Printscreen

Prema podacima koje nam je otkrio, taj biznismen kontrolisao je rat klanova u korist “kavčana”, i naravno, ogroman novac od međunarodnog transporta kokaina.

Postoje određena saznanja, otkriva dalje, da je on odigrao veliku ulogu u tome da dojučerašnji bliski saradnici zarate i da se pocepaju i postanu krvni neprijatelji.

Potom je, uz pomoć svojih saradnika u bezbednosnim crnogorskim i srpskim strukturama, ali i uz podršku nekoliko jakih stranih službi, koristeći medije, potpuno kontrolisao sukob dve kriminalne grupe.

Hapšenje kriminalne grupe Veljka BelivukaFoto: mup. gov.rs

– Reč je o čoveku koji sarađuje sa nekoliko jakih stranih službi, i koji je, podacima koje je od njih dobijao, manipulisao i usmeravao sukob u smeru da se “škaljarci” poternicama i strahom od likvidacije proteraju iz Crne Gore i obezglave. Svoje planove ostvarivao je preko dojučerašnjih čelnika u vrhu srpske i crnogorske policije, ali i preko određenih političkih struktura, čiju je naklonost imao povezivanjem u velike poslovne projekte – otkrio je naš izvor.

I sam predsednik Aleksandar Vučić izjavio je pre nekoliko meseci da kavački i škaljarski klan imaju svog „najvišeg šefa“, ali nije precizirao o kome se radi, kao ni da li je u pitanju jedan ili više šefova, budući da se radi o suprotstavljenim i zaraćenim kriminalnim organizacijama.

Čovek iz senke kontrolisao rat dva klana Printscreen/Youtube

Mnogi su tad u njegovim rečima kao “najvišeg šefa” prepoznali bivšeg šefa crnogorske tajne policije Zorana Lazovića, koji je nedavno smenjen sa mesta načelnika crnogorske Službe za borbu protiv kriminala i korupcije, dok su neki, čak, pomislili da je u pitanju sam crnogorski predsednik.

Međutim, sagovornik 24sedam otkriva i to da se posle smene vlasti u Crnoj Gori, kao i kadrovskim promena koje su usledile u tamošnjim bezbednosnim strukturama, Lazović našao u situaciji da se povuče u unutrašnjost zemlje, okružen obezbeđenjem jer postoji mogućnost da će u nekim procesima, koji će tek u Crnoj Gori uslediti, on biti jednan od ključnik svedoka.

Profimedia

Podsećamo, kad je raskrinkan klan Darka Šarića, koji je optužen za šverc 5,7 tona kokaina, i kad je ubijen njegov kum Dragan Dudić Fric posle sastanka sa srpskim bezbednjacima na Jelovoj Gori, transportom kokaina iz Južne Amerike upravljao je jedan klan iz Kotora.

Pročitajte još

Međutim, kako je medijima plasirano, sukob je nastao zbog nestanka 240 kilograma kokaina u Španiji, posle čega se klan pocepao na “škaljarski”, kojim je rukovodio Jovan Vukotić sa nekoliko saradnika, koji su likvidirani, i “kavački”, čije su vođe bili Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, a ispostava u Srbiji bio i je klan Veljka Belivuka I Marka Miljkovića.

Za nekoliko godina, u ovom krvavom ratu ubijeno je više od 50 osoba, s tim što su “škaljarci” daleko više stradali.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike