Oglasila se bečka policija o snimku na kojem je devojčica za koju se sumnja da je Danka: Izgubljeno je dosta vremena

01.04.2024

13:32

0

"Pokušavaju da nađu te dve žene i ima nade da će se to dogoditi", rekla je reporterka posle razgovora sa austrijskom policijom

Oglasila se bečka policija o snimku na kojem je devojčica za koju se sumnja da je Danka: Izgubljeno je dosta vremena
Ilustracija - Copyright Profimedia/YouTube

Portparol bečke policije Markus Ditrih izjavio je da je problem u načini na koji je video na kom je devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić došao do policije i da je zbog toga izgubljeno dosta vremena.

- Svedok je snimak poslao mejlom srpskoj policiji, pa je srpska policija kontaktirala sa austrijskom. Izgubljeno je dosta vremena, kako sam izračunala, nekih 10 sati - prenosi reporterka RTS-a navode iz policije u Beču.

Printscreen
Danka Ilić i devojčica sa snimka u Beču

Dodaje da je razgovarala sa Ditrihom, koji joj je rekao da je istraga u toku i da ne mogu da daju detalje.

- Stvar je u tome što nemaju mnogo detalja. Postoji snimak o događaju koji se zbio u subotu po podne na tramvajskoj stanici. Oni pokušavaju da nađu te dve žene, i ima nade da će se to dogoditi ako su još u Beču i ako nisu već otišle u Mađarsku ili prešle u Rumuniju - navodi reporterka.

- Problem je što je taj trag, ako je trag, već dosta "hladan". A ako je u pitanju regularna situacija, odnosno da je reč o dve žene od kojih je jedna bila sa svojim detetom, i to će se ustanoviti - kaže.

Ona ističe i da je srpski ambasador u Beču zadovoljan saradnjom sa bečkom policijom, ali da se u Beču svi boje da se sa „previše nepouzdanih informacija i podgrevanjem“ ne pogoršaju stvari.

Najnovije informacije u vezi sa potragom za nestalom Dankom Ilić možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike