Čekamo informaciju od austrijske policije! Oglasio se ambasador o nestanku male Danke

01.04.2024

13:02

0

"Sada očekujemo da austrijska policija utvrdi identitet lica koja se nalaze na ovom snimku", navodi Marko Blagojević

Čekamo informaciju od austrijske policije! Oglasio se ambasador o nestanku male Danke
Ambasada Srbije u Beču/Danka Ilić - Copyright mfa.gov.rs/Facebook

Uloga ambasade je bila da po pravilu obavesti i poveže što širi krug naših državljana i da skrene pažnju na ovaj slučaj i na mogućnost da se devojčica koja je nestala nalazi na teritoriji Austrije, kaže Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, povodom nestanka Danke Ilić (2)

On navodi da je ambasada obavestila javnost, pre svega naše državljane o snimku devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

- U kontaktu smo i u koordinaciji sa našim MUP-om i u dogovoru sa njima smo to i uradili. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu i sada očekujemo da austrijska policija utvrdi identitet lica koja se nalaze na ovom snimku - navodi Blagojević.

Kako navodi, jedna od najboljih saradnja između dve zemlje je upravo na polju saradnje dva ministarstva unutrašnjih poslova, tako da je tu komunikacija besprekorna.

- Stalno smo u kontaktu sa načelnikom UKP-a i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i oni zaista posvećeno rade na ovom slučaju. Mi smo u stalnom kontaktu, pratimo sve što je novo i što može da pomogne ili ubrza utvrđivanje istine u vezi sa ovim slučajem. Mi to delimo i sarađujemo zaista besprekorno i profesionalno - navodi ambasador Srbije u Beču.

Podsetimo, austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabeležio jedan Srbin koji živi u Beču.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike