Za obljubu maloletne sestričine 10 godina zatvora: Presuda u Vranju

01.04.2024

11:53

0

Autor: Mi. S.

S. A. (49) osuđen je zbog toga što je dva puta obljubio sestričinu S. S., koja je tada bila maloletna

Za obljubu maloletne sestričine 10 godina zatvora: Presuda u Vranju
Ilustracija - Copyright Profimedia

Viši sud u Vranju osudio je S. A. (49) iz Vladičinog Hana na deset godina zatvora zbog toga što je obljubio svoju, sedamnaestogodišnju sestričinu S. S. iz sela Katun kod Vranja. Tada maloletna S. S. po dolasku kući ispričala je sve majci, koja je potom slučaj prijavila policiji.

Sud je oglasio krivim S. A. koji je u noći između 22. i 23. jula 2022. godine u svojoj porodičnoj kući u Vladičinom Hanu počinio obljubu sestričine.

Kako se navodi, ujak S. A. je oko ponoći u sobi u kojoj je njegova sestričina spavala, u kojoj je takođe spavala i njegova supruga D. A. došao do kreveta, gde ju je obljubio, iako je ona pokušavala da se otrgne.

U presudi se navodi, da je "sa umišljajem i u stanju smanjene uračunjljivosti, ali ne bitno, svestan svog dela čije je izvršenje hteo, u dva navrata počinio obljubu nad svojom sestričinom, iskoristivši njen zaostali duševni razvoj“.

Potom se ujutru isti scenario dogodio, devojka je po dolasku kući u Katun kod Vranja, sve ispričala majci koja je odmah prijavila policiji svog brata i ispričala šta se desilo.

S. A. je osuđen zbog produženog krivičnog dela obljuba nad nemoćnim licem.

Optuženi može u roku od 15 dana da na presudu podnese žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike