Vanredno oglašavanje! Prvi put u Srbiji pokrenut Amber Alert, ovo nije nikakva pokazna vežba

26.03.2024

20:12

0

Autor: 24sedam

Platforma za obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu „Pronađi me“ uspostavljena je u cilju brze reakcije u slučaju nestanka maloletnih lica - saopštili su oni

Vanredno oglašavanje! Prvi put u Srbiji pokrenut Amber Alert, ovo nije nikakva pokazna vežba
Copyright Printscreen RTS

Sistem Ministarstva unutrašnjih poslova pronađime.mup.gov.rs aktiviran je večeras zbog nestanka devojčice Danke Ilić (2) iz Bora.

Saopštenje Ministarstva informisanja i telekomunikacija prenosimo u celosti: 

Printscreen
 

- Obaveštavamo sve građane da je večeras prvi put u Republici Srbiji pokrenut Amber Alert tj. sistem "Pronađi me". Obaveštavamo javnost da je ovaj sistem aktiviran zbog današnjeg nestanka dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju, u Boru.  Danka Ilić, starosti 2 godine. Nestala oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje, Ulica vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala: maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192. Ovo nije nikakva pokazna vežba, u toku je obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu, putem SMS poruka, prekidima radio i televizijskih programa, objavama na autobuskim, železničkim stanicama, aerodromima i panelima na auto-putevima. Platforma za obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu "Pronađi me" uspostavljena je u cilju brze reakcije u slučaju nestanka maloletnih lica slanjem jedinstvenog alarma različitim učesnicima procesa, koji sadrži osnovne podatke o nestalom licu, kao što su policijska uprava gde je prijavljen predmet, ime i prezime nestale osobe, godine starosti, lični opis, opis odeće, mesto nestanka i druge važne informacije - navodi ministarstvo

U potragu za nestalom devojčicom uključeno je više od 300 ljudi, kao i policija, vatrogasci i GSS.

Printscreen/Facebook/Jovana Dragomirović
 

Teren od sedam kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dete još uvek nije pronađeno.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da će večeras i tokom cele noći na terenu biti nadležne policijske i spasilačke službe u cilju pronalaženja devojčice.

Milikić je naveo da su dronovi ceo dan sa termovizijskom kamerom pretraživali teren, kao i da očekuje da pristignu i tri profesionalna psa Gorske službe spasavanja, kao i još tri drona sa termovizijskom kamerom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike