Raspisuje se poternica za Slobodanom Homenom!

22.03.2024

17:27

0

Pritvor će po rešenju suda trajati najduže 30 dana, a računaće se od dana i časa lišenja slobode, dok će poternicu realizovati policijski službenici Odeljenja za potrage MUP RS

Raspisuje se poternica za Slobodanom Homenom!
Copyright Printscreen/Tanjug

U nastavku utvrđivanja svih okolnosti krađe ordenja iz SIV-a, o čemu je javnost već obaveštena, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenimaSlobodanu Homenu i S.B. određuje pritvor i naređuje izdavanje poternice, imajući u vidu da su trenutno nedostupni državnim organima.

Pritvor će po rešenju suda trajati najduže 30 dana, a računaće se od dana i časa lišenja slobode, dok će poternicu realizovati policijski službenici Odeljenja za potrage MUP RS i nakon pronalaska okrivljenih sprovesti ih u Okružni zatvor u Beogradu.

Podsetimo, Slobodan Homen (52) osumnjičen je da jedeo grupe koja je ukrala čak 43.000 ordena iz Palate Srbija.

On je bio državni sekretar Ministarstva pravde i advokat.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike