Kontrolišu ih na svakom koraku: Policija navela koliko je stranaca prijavilo boravak u Čačku, među njima su i migranti!

14.03.2024

00:15

0

Pripadnici Policijske uprave u Čačku će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela

Kontrolišu ih na svakom koraku: Policija navela koliko je stranaca prijavilo boravak u Čačku, među njima su i migranti!
Ilustracija - Copyright RINA

U februaru 2024. godine na području Policijske uprave u Čačku, koje obuhvata grad Čačak, opštine Gornji Milanovac, Lučane i Ivanjicu, privremeni boravak prijavilo je 820 stranih državljana, što je za 16,41% manje u odnosu na isti mesec pošle godine.

- Redovno se vrše kontrole kretanja i boravka stranaca, stalno nastanjenih, stranaca na odobrenom privremenom boravku i stranaca u tranzitu. Imajući u vidu aktuelnu bezbednosnu situaciju u vezi sa kretanjem migranata, policijski službenici Policijske uprave Čačak preduzimaju pojačane bezbednosne mere - kažu za RINU u PU Čačak.

Pripadnici Policijske uprave u Čačku će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike