Šta se desilo u Kragujevcu? Oglasila se policija povodom "filmske potere"

13.03.2024

07:10

0

Policijska uprava u Kragujevcu apeluje da se ne šire neistine i dezinformacije koje uznemiravaju javnost

Šta se desilo u Kragujevcu? Oglasila se policija povodom "filmske potere"
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Policijska uprava u Kragujevcu ističe da su netačni navodi da je juče u popodnevnim časovima u centru Kragujevca najpre došlo do pucnjave, potom do "filmske potere" za licem koje kod sebe ima pištolj i drogu, što je navodno izazvalo paniku i uznemirenje građana, navodi se u saopštenju.

- Policija je reagovala na poziv građana da se u jednom naselju u Kragujevcu nalaze dva lica koja kod sebe imaju pištolj. Na prijavljenoj lokaciji policijske patrole nisu zatekle ova lica, ali su ih u centru grada, tačnije u Ulici kralja Petra Prvog na osnovu saznanja, identifikovali i kod jednog mladića (20) pronašli repliku pištolja. On je zadržan u službenim prostorijama i po skraćenom postupku biće priveden sudiji za prekršaje - dodaje se u saopštenju.

Iz Policijske uprave u Kragujevcu dalje kažu da je "nevezano za prethodno prijavljeni događaj istovremeno, dok je policija tragala za ovom dvojicom mladića u centru grada, uočen muškarac (24) koji je, ugledavši policijske patrole, odbacio od sebe kesice u kojima se nalazila određena količina biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manja količina bele praškaste materija za koju se sumnja da je amfetamin.

Policija je i ovog mladića uhapsila i privela u policijske prostorije i nastavlja dalji rad na ovom slučaju, uz konsultaciju sa nadležnim tužilaštvom.

- Policijska uprava u Kragujevcu apeluje da se ne šire neistine i dezinformacije koje uznemiravaju javnost i nanose štetu policijskim službenicima koji brinu o bezbednosti svih građana - navodi se na kraju saopštenja kragujevačke policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike