Živ je goreo da ih spase! Otac četvoro dece, stradale u požaru u Novom Pazaru, prisetio se svakog od njih na poseban način

06.03.2024

13:40

0

Autor: J. B.

Od stravičnog požara prošlo je godinu dana

Živ je goreo da ih spase! Otac četvoro dece, stradale u požaru u Novom Pazaru, prisetio se svakog od njih na poseban način
Copyright Facebook_Abdo Attia

Od stravičnog požara u porodičnom domu u Novom Pazaru, kada je nastradalo četvoro male dece, dok su roditelji povređeni, prošlo je godinu dana.

Na godišnjicu smrti svoje dece otac, kome je vatra zahvatila skoro 50 odsto tela, objavio je potresnu poruku posvećenu svojim stradalim mališanima.

- Prošla je cela godina od kada ste me napusitili. 365 dana. Ne postoji dan da vas se ne setim. Čak i vašeg brata, koji je stigao na ovaj svet sedam i po meseci nakon vaše smrti, ponekad slučajno nazovem nekim od vaših imena. Svaki dan osećam da ste tu i on nosi vašu odeću i igra se sa vašim igračkama koje nisu izgorele u požaru. Ne prođe dan da ne razmišljam o vama. Vi ste sve što vidim kada pogledam u svoje izgorele ruke koje su pokušale da vas spase - napisao je otac na svom Fejsbuk profilu.

Kako je napisao, njegova deca su mu se, zajedno sa njegovim dedom, javila dok je bio u komi i saopštila mu da su otišla u raj.

- Moja prva srećo, ceo moj svete, ti si bio onaj koji je izgledao isto kao ja. I dalje se sećam da sam ti govorio da me poljubiš. Ti si bio jedini koji bi me poljubio - napisao je kao poruku svom najstarijem sinu.

Drugo dete po starini opisao je kao najzabavniju osobu koja je bila snalažljiva u svim situacijama.

- Da li se sećaš svoj posebnog smeha, rupica na obrazima i nestašnog pogleda koji je govorio da spremaš neki nestašluk, ali i da imaš nežnu dušu? - dodao je.

24sedam/Goran Sivački
 

Svoje treće dete Abdo je opisao kao jegnostavnog, plavog dečaka sa zelenim očima i osmehom slatkim kao med. Podsetio se kako je samo dva dana pre nesreće pevao svom sinu, dok je za svog četvrtog sina istakao da je najmlađi propevao.

- Moj voljeni, počeo si da pevaš pre nego bilo koje drugo dete. Nazvao sam te po svom dedi i nisam znao da ćeš pre mene da odeš da ga upoznaš u raju. Prenesi mu moje pozdrave. Svi mi neodstajete, zahvaljujem Bogu što sam vas imao. Nadam se da ćemo svi zajedno da budemo u raju. Vaša majka misli na vas svaki dan i moli se za vas svakog sata. Ona je ta koja mora da se moli za strpljenje i smirenost. Nastavite da me posećujete u snovima - napisao je otac četvoro dece na svom Fejsbuk profilu i podelio fotografiju sa suprugom i decom.

Niz operacija

Rođaci povređenog Abda su, nakon požara, donirali kožu, kako bi on mogao da bude operisan. Imao je nekoliko operacija i danas je dobro, fizički se oporavio. S druge strane, majka je u požaru zadobila lakše telesne povrede, ali je dugo bila u stanju šoka. Kada je prevezena u bolnicu zbog povreda, saznala je da je trudna.

Podsetimo, u domu porodice Attia u Novom Pazaru došlo je do požara nakon što se zapalio veš koji je stajao na grejalici koja se nalazila u dečjoj sobi. U trenutku požara, svo četvoro dece je spavalo.

Otac je pokušao da uđe u sobu, ali nije uspeo. Ipak, nije odustao. Pokušao je da spase svoju decu tako što je u sobu krenuo preko terase, na kojoj je, naposletku bespomoćno visio jer su se vrata zaglavila. U pokušajima da izvuče svoju decu iz sobe u plamenu, Abdo je živ goreo.

Troje njihove dece preminulo je na licu mesta, dok je jedan dečak izgubio bitku za život u Opštoj bolnci u Novom Pazaru.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike