Misterija Aleksine smrti se krije u trasološkom veštačenju: Ispovest majke ubijenog na žurci u Nišu

06.03.2024

11:50

0

Ona se nada da će uskoro otpočeti sudski proces u Nišu

Misterija Aleksine smrti se krije u trasološkom veštačenju: Ispovest majke ubijenog na žurci u Nišu
Copyright Instagram_alexaa_33

Nakon skoro tri godine, porodica Alekse Stojmenovića (26) očekuje neutešnu istinu o svom velikom gubitku mladog fudbalera koji je život izgubio na proslavi 18. rođendana svoje drugarice u restoranu jednom restoranu u Aleksincu.

U svojoj ispovesti za "Kurir", njegova majka Dragana Nikolić se nada da će uskoro otpočeti sudski proces u Nišu kako bi se na neki način zadovoljila pravda odnosno saznalo kako je njegovo srce prestalo da kuca nakon kobne tuče.

- Stiglo je to dugo očekivano trasološko vestačenje koje pokazuje da dobro poznati mladić tužilaštvu i te kako ima veze sa Aleksinim stradanjem. Veštaci su ustanovili da O.P. (21) u ruci ima predmet dužine do 20 centimetara kojim je verovatno naneo smrtonosnu povredu Aleksi. U veštačenju se dalje navodi da je on, iako niži od Alekse, realno i verovatno mogao da dohvati njegov vrat samom pesnicom i da to što je niži od njega zapravo nije nikakva prepreka za tako nesto. Ako se dokaže prisustvo i tog predmeta, onda čak nema ni prostora da se ni teoretski ne raspravlja o tome: da li je mogao ili nije da udari Aleksu. Ovim vestačenjem se donekle potvrdilo da je sve ono što je iznosila odbrana tog mladića u javnost i način na koji su se branili, zapravo jedna velika neistina - priča majka Dragana.

Za sada ostaje nepoznanica o kom predmetu je reč, a kada se ta misterija rasvetli, sigurno će se detaljnije znati pojedinosti iz ovog nesrećnog slučaja.

Kobni rođendan

Tuča se dogodila 16. maja 2021. godine u kafani "Oaza" u Aleksincu gde je zakazana proslava 18. rođendana zajedničke drugarice. Na terasi restorana su se pokačile dve grupe mladića u trenutku kada je slavljenica gasila svećice. Nakon toga kada su počele da sevaju pesnice, Aleksa se samo našao na podu i na putu za bolnicu je preminuo.

Aleksa Stojmenović/Instagram_alexaa_33
 

Ranije je navedeno je da je Aleksina smrt nasilna te da je nastupila usled prestanka disanja i srčanog rada zbog krvarenja leve vertebralne arterije nastalog delovanjem mehaničkog oruđa. Obdukcija je rađena u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

O ovoj kobnoj tući postoje i snimci sa restoranskih kamera gde se vide pojedinosti. Tuča je nastala prvo između dve grupe mladića, a onda se umešao i Aleksa iz druge strane sale za proslave u Aleksincu. Aleksinu smrt bi trebalo da ispita nadležno tužilaštvo u Nišu, a ukoliko se optužnica potvrdi usledilo bi suđenje u kome bi se razjasnila Aleksina smrt.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike