Bez automobila u Šapcu za 12 dana ostala 4 vozača: Ove greške su pravili!

06.03.2024

00:23

0

Vozačima su izdate potvrde o privremenom oduzimanju i protiv njih su podnete prekršajne prijave

Bez automobila u Šapcu za 12 dana ostala 4 vozača: Ove greške su pravili!
Copyright RINA

Za prvih 12 dana primene nove mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojom je policiji omogućeno da u određenim slučajevima privremeno oduzme vozilo nesavesnim vozačima, na području Policijske uprave Šabac bez svojih četvorotočkaša ostala su četiri vozača.

Saobraćajni policajci su 27. februara u Šapcu zaustavili "audi" kojim je bez vozačke dozvole upravljao dvadestogodišnji vozač. Proverom je ustanovljeno da mladić nema dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, kao i da su mu u protekle dve godine izrečene pravosnažne presude za tri prekršaja zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i jedan prekršaj za prepravku na vozilu bez atesta.

"Istog dana policajci su privremeno oduzeli kombi vozilo "pežo" Lozničanu (40) i "audi" vozaču iz Vladimiraca. Obojica su bila za volanom iako su imala izrečenu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije i pravosnažno su osuđivani zbog nasilničke vožnje u prethodne dve godine, Vladimirčanin uz ove ozbiljne prekršaje ne poseduje vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju vozila", kažu u policiji.

Vozač (62) iz Bogatića, koji takođe ne poseduje vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju, ostao je bez "ford fokusa" nakon što su ga policajci u ovom mestu zaustavili i utvrdili da je zbog istog prekršaja već dva puta osuđivan.

Vozačima su izdate potvrde o privremenom oduzimanju i protiv njih su podnete prekršajne prijave, a oduzeta vozila će im biti vraćena po okončanju prekršajnog postupka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike