Razbijeni "divlji taksisti": Davali mito da ne plaćaju ležarinu na parkingu

01.03.2024

15:04

0

Autor: 24sedam

Nisu hteli da plaćaju ležarinu za automobile oduzete od "divljih taksista"

Razbijeni "divlji taksisti": Davali mito da ne plaćaju ležarinu na parkingu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su Kraljevčana I. M. (1977) zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

Uhapšeni su i B. L. (1979), B. S. (1973), R. M. (1965) iz Kraljeva i Z. G. (1975), državljanin Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, dok se za još jednom osobom traga, saopštio je MUP.

Sumnja se da je I. M. kao zaposlenu u kraljevačkom JKP "Čistoća", krajem 2023. i početkom ove godine, u više navrata tražio i primio mito u iznosu od oko 520 evra i 30.000 dinara, kako ne bi zvanično evidentirao ulazak i izlazak automobila ostalih osumnjičenih sa parkinga JKP "Čistoća" Kraljevo, koja su prethodno bila po prekršaju isključena iz saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni B. L, B. S, R. M. i Z. G. se sumnjiče da su u navedenom periodu davali mito osumnjičenom I. M. kako bi izbegli plaćanje ležarine za automobile koje su, kao "divlji taksisti" prethodno koristili za neovlašćeni prevoz putnika.

Osumnjičenom I. M. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužiocu, dok su B. L, B. S, R. M. i Z. G. nakon hapšenja sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike