Nastavljeno suđenje lažnom hirurgu Savi i njegovoj majci: Ispitan sudski veštak

28.02.2024

13:56

0

On je optužen da je zajedno sa majkom Danijelom, po struci cvećarkom, oštetio sedam pacijenata koji su ga i prijavili

Nastavljeno suđenje lažnom hirurgu Savi i njegovoj majci: Ispitan sudski veštak
sava savo knežević 2 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je na suđenju Savi Kneževiću i njegovoj majci Danijeli Knežević, optuženima za nadrilekarstvo, ispitan sudski veštak plastične i rekonstruktivne hirurgije Svetlana Vesanović.

Ona je ostala pri svom nalazu i mišljenju i odgovarala na pitanja stručnog savetnika odbrane u vezi sa povredama koje je zadobila oštećena S.N.

Vesanović je navela da je oštećena, kojoj je Knežević izvadio silikone iz usana, tom prilikom zadobila tešku telesnu povredu u vidu sekotine i opekotinu.

Pojasnila je da svaka sekotina koju nije obavio hirurg ili lekar predstavlja tešku telesnu povredu, dok je na pitanje da li je oštećenoj S.N. bio ugrožen život, Vesanović je odgovorila da je mogao da bude ugrožen zbog anestetika.

Vesanović je istakla da primenom anestetika može da dođe do alergijske reakcije, u kojoj situaciji mora da postoji odgovarajuća oprema, koju kako tvrdi Vesanović, Knežević nije imao u prostoru za operacije, odnosno pripadnici MUP-a nisu našli anti-šok terapiju prilikom pretresa. Ispitivanje veštaka od strane stručnog savetnika nastavlja se 10. aprila. Knežević je na početku suđenja negirao optužbe, navodeći da nikada u svom salonu nije naplatio tretman.

Antonio Ahel/ATAImages
 

On je optužen da je zajedno sa majkom Danijelom, po struci cvećarkom, oštetio sedam pacijenata koji su ga i prijavili. Kneževiću su optužnicom na teret stavljena krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, kao i za prevaru i falsifikovanje isprave, dok se njegova majka tereti da mu je pomagala u izvršenju teškog dela protiv zdravlja ljudi.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora. Prema optužnom predlogu tužioca, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, više od godinu dana, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Tužilaštvo tvrdi da je reč o sedam pacijenata, a kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike