Gurala dete u kolicima, a onda ju je pokosio kamion: Majka sve gledala, tuga za Lidijom ne jenjava

24.02.2024

20:45

0

Žena se sagla da dohvati točkić koji je otpao sa dečjih kolica, nespretno se zateturala i podletela pod zadnji točak teretnjaka

Gurala dete u kolicima, a onda ju je pokosio kamion: Majka sve gledala, tuga za Lidijom ne jenjava
Lidija Rajović - Copyright Printscreen/Facebook/L.R.

Stravična saobraćajna nesreća u kojoj je stradala Lidija Rajović (32) dogodila se pre tačno godinu dana u Lučanima kada je, dok je u kolicima gurala bebu, podletela pod točkove kamiona.

Naime, nju je tog kobnog 25. februara, krećući se u rikverc pregazio kamion marke "kamaz" i to naočigled više desetina građana koji su posmatrali nesrećni događaj.

- Mlada žena je bila u društvu svoje majke, a u kolicima je vozila šestomesečnu bebu. Najednom ona se sagla, da li da veže pertlu ili šta već, saplela se i jednostavno je podletela pod točkove kamiona koji je išao u rikverc. Mi smo sve to posmatrali, vikali smo, dozivali vozača koji se sporo kretao, ali je on jednostavno nije video, pretpostavljamo da mu je bila u mrtvom uglu - ispričao je jedan od brojnih očevidaca koji su se nalazili u centru varošice, u neposrednoj blizini autobuske stanice.

Printscreen/Facebook/L.R.
Lidija Rajović

Ispostavilo se da se nesrećna žena sagla da dohvati točkić koji je otpao sa dečjih kolica, nespretno se zateturala i podletela pod zadnji točak teretnjaka. Nikom nije jasno zašto mlada žena nije mogla da ustane, nakon što je izgubila ravnotežu i pala pod točak kamiona.

- Kamion se bukvalno kretao dva kilometra na sat, sve se dogodilo u sekundi... Iz kafića preko puta smo posmatrali šta se dešava. Videli smo da žena leži ispod zadnjeg točka, kada smo shvatili da ne može da ustane, iz sveg glasa smo vikali i mahali vozaču da stane, ali on nas nije čuo. Bukvalno je gledala kako je kamion gazi. Uspela je da odgurne dečja kolica, a ubrzo potom su se začuli jauci majke koja u trenutku nesreće nije bila dovoljno blizu da bi mogla da joj pomogne - priča jedan meštanin Lučana.

Nastradala Lidija završila je Gimnaziju u Čačku, kao jedan od najboljih đaka u svojoj generaciji. Nakon toga, ništa manje uspešno je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je zasnovala porodicu i nedavno se porodila. U rodne Lučane je došla u posetu porodici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike