"Kažu da je beba celu noć plakala": U Lučanima svi u šoku posle smrti Lidije koja je juče pala pod točkove kamiona

25.02.2023

14:47

0

Autor: M.M.

Tragedija se odigrala juče oko 14 sati na ulazu u dragačevsku varoš iz pravca Požege

"Kažu da je beba celu noć plakala": U Lučanima svi u šoku posle smrti Lidije koja je juče pala pod točkove kamiona
Lidija Rajović - Copyright Printscreen/Facebook/L.R.

Dragačevska varoš Lučani tuguje za Lidijom Rajović (32) koja je juče, dok je šetala sa majkom i šestomesečnim sinom, stradala pod točkovima kamiona, pod okolnostima kakve se ne pamte.

Nesreća se odigrala na ulasku u grad iz pravca Požege, preko puta autobuske stanice i stadiona FK "Mladost". Par dana pre toga Lidija je, iz Beograda gde je živela, došla sa bebom da obiđe roditelje.

U petak oko 13.30 ona je sa majkom i bebom šetala trotoarom, kada je iz sporedne ulice naišao kamion koji je izlazio sa gradilišta na kome je istovario građevinski materijal. Kamion je, čekajući da se uključi na jednu od prometnijih lučanskih ulica stao da propusti vozila koja su njom prolazila.

Baš u tim trenucima, na trotoaru desno od njega, spao je točkić sa dečjih kolica koje je Lidija gurala. Pokušala je da zadrži kolica da klecnu, instinktivno reagovala, tom prilikom i izgubila ravnotežu. Pala je pod zadnje točkove kamiona. Gotovo u istom trenutku kamion je krenuo da skreće udesno i pregazio Lidiju. Njena majka pred čijim očima se sve odigralo je vrisnula iz sve glasa, kamion je stao, ljudi koji su se zatekli u blizini pritrčali su da pomognu. Na lice mesta je ubrzo pristigla hitna pomoć, ali Lidiji Rajović nije bilo spasa, piše "Blic".

Printscreen/Facebook/L.R.
 

Lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

- Čuvši šta se dogodilo na mesto nesreće je odmah dojurio Lidijin otac, uzeo unuka u naručje. Lidijom suprugu je javljeno šta se dogodilo i on je odmah krenuo iz Beograda za Lučane – pričali su Lučanci.

Lidija je, govorili su oni koji je znali, u Lučanima završila osnovnu, a u Čačku srednju školu.

Poznanici je pamte kao odličnog đaka, dobro, vredno i vaspitano dete iz ugledne porodice. Otac joj je, kažu, bivši fudbaler FK "Mladost", sada funkcioner u ovom klubu, a zaposlen u fabrici namenske industrije "Milan Blagojević". U istom preduzeću radi joj i majka. I o Lidijom mlađem bratu Lučanci pričaju sve u superlativu.

- Posle završenog Pravnog fakulteta ostala je u Beogradu, zaposlila se i udala. Pre pola godine dobila je sina. Dolazila je redovno u svoje rodno mesto, mada posle porođaja, razumljivo, nešto ređe, uglavnom su roditelji išli kod nje u Beograd. U Lučane je poslednji put došla pre nekoliko dana da iskoristi lepe dane - rekli su Dragačevci za pomenut medij.

- Baš tu da se zadesi... Baš na tom mestu da joj spadne točkić... Baš u tom trenutku da krene kamion... Da je točkić izdržao, da je bila korak-dva nazad, da je bila na bilo kom drugom mestu - jadikovao je narod.

- Kažu da je beba sinoć celu noć plakala - rekle su za "Blic" potresene radnice iz lokala blizu njene zgrade.

Podsetimo, tragedija se odigrala juče oko 14 sati na ulazu u dragačevsku varoš iz pravca Požege.

Vozač kamiona zadržan je u policiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike