Ministarka prosvete iz "Ribnikara" posle pronalaska noža: Sve smo učinili! (FOTO/VIDEO)

23.02.2024

14:23

0

Autor: 24sedam

Slavica Đukić Dejanović naglašava da se "radi na tome da škola normalno radi"

Ministarka prosvete iz "Ribnikara" posle pronalaska noža: Sve smo učinili! (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas povodom toga što je u rancu učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" pronađen nož, da su škola i Ministarstvo unutrašnjih poslova učinili sve da se ne dogodi bilo kakav incident.

U izjavi novinarima posle posete školi, ministarka je rekla da je očekivano da su posle ove informacije učenici "Ribnikara" i njihovi roditelji dodatno uznemireni, s obzirom na tragični događaj koji se desio 3. maja prošle godine.

Na pitanje da li su učenici napustili nastavu, ministarka je odgovorila da velika većina nije, kao i da nisu ni bili svesni šta se dogodilo.

- Radimo na tome da škola normalno nastavi da radi, a o svemu onome što dodatno bude preduzeto bićete naknadno obavešteni - rekla je Đukić Dejanović.

Ona je naglasila da su deca prijavila školskom policajcu da dečak ima nož u rancu i da su očigledno prepoznali potencijalnu opasnost.

- Istina je bila da se u jednom rancu nalazio nož, ali se ne zna još da li ga je on poneo ili mu je neko nož ubacio u ranac - kaže Đukić Dejanović.

Ona je izjavila za "Blic" da je imala razgovor sa nastavnicima u školi i da je pričala sa decom. Navela je i da postoji određen broj dece koja su pozvala roditelje da dođu po njih, a neki su ostali u školi. Druga smena je nastavila neometano sa nastavom.

Dok je otkriven naoružani đak, u Palati pravde se odvijao sudski proces po tužbi roditelja ubijenih đaka ove škole 3. maja 2023. u koje je pucao K.K. učenik sedmog razreda. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike