Kinezi povređeni dok su se spuštali u jamu: Novi detalji nesreće u rudniku u Boru

16.02.2024

18:33

0

"Usled naglog zastajanja kible koja se koristi za prevoz rudara došlo je do cimanja, pa su se radnici povredili", saopštila je kompanija

Kinezi povređeni dok su se spuštali u jamu: Novi detalji nesreće u rudniku u Boru
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Desetorica radnika kompanije CC3 povredila su se prilikom spuštanja u rudnik. Svi povređeni su kineski državljani. Ukazana im lekarska pomoć, nisu životno ugroženi.

Kineski radnici povređeni su danas oko 11 sati dok su se spuštali u rudnik. Do nesreće je došlo kada je rudarska kibla naglo zastala, saopštili su u ovoj kineskoj podizvođačkoj firmi. Kako su naveli u kompaniji, usled naglog zastajanja kible koja se koristi za prevoz rudara došlo je do cimanja pa su se radnici povredili. Srećom, niko nije životno ugrožen.

Odmah su kolima hitne pomoći odvezeni u borsku Opštu bolnicu gde im je ukazana neophodna lekarska pomoć. Osmorica će, kažu lekari, biti zadržana u bolnici na daljem lečenju. Jedan radnik je zbog preloma pršljena transportovan u Ortopedsku kliniku u Beograd, a drugi je sa otvorenim prelomom noge poslat za Niš.

Niko od povređenih nije životno ugrožen, ali će osmorica kineskih rudara, zbog povreda, biti zadržana na daljem lečenju u Opštoj bolnici u Boru.

- Kompanija izražava žaljenje zbog nezgode koja se dogodila a koja pokazuje da bez obzira na svu pozornost i sprovedene mere bezbednosti rudarska delatnost, nažalost, uvek sa sobom nosi rizik – ističe se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike