"Pokušaćemo da se sastavimo kad god se slomimo od tuge": Majka Nikoline koja je poginula u Kragujevcu podelila potresan video

13.02.2024

23:48

0

Nikolinina majka Vera, na svom "Fejsbuk" profilu podelila je video-snimak koji prikazuje Nikolinin život - od njenog prvog, pa sve do poslednjeg dana

"Pokušaćemo da se sastavimo kad god se slomimo od tuge": Majka Nikoline koja je poginula u Kragujevcu podelila potresan video
Nikolinini roditelji neutešni - Copyright Tanjug/Nebojša Raus

Trinaestogodišnja Nikolina J. je preminula od posledice udara kolima na pešačkom prelazu u Bulevaru kraljice Marije u Kragujevcu, koji se dogodio 7. decembra 2022. godine, a njena porodica je i dalje neutešna zbog gubitka.

Nikolinina majka Vera, na svom "Fejsbuk" profilu podelila je video-snimak koji prikazuje Nikolinin život - od njenog prvog, pa sve do poslednjeg dana.

"Pokušaćemo da se sećamo milion osmeha u ovih 13 godina. Pokušaćemo da dan tvog rođenja bude podsetnik za svu ljubav i dobrotu koju si delila. Pokušaćemo da se sastavimo kad god se slomimo od tuge. Hvala ti za najlepših 13 godina u mom životu. Svakim danom, volim te sve više", stoji u opisu emotivnog videa.

U videu koji traje nešto više od jednog minuta mogu se videti Nikolinine fotografije na kojima je srećna i nasmejana sa svojom porodicom, a sada je to sve samo bolna uspomena.

"Tog dana, Nikolina je pozvala tatu posle škole i rekla mu "tata, stižem kući". Ubrzo nakon toga, stigao mi je poziv sa nepoznatog broja, pozvao me je očevidac nesreće koji mi je samo kratko rekao da su Nikolinu udarila kola i da ju je odvela Hitna pomoć. Moja Nikolina se nikada nije vratila iz škole", rekla je svojevremeno Vera.

Kada je počelo suđenje, roditelji ubijene Nikoline spremali su se za susret sa Vladanom K.

"On nas nikada nije kontaktirao, niti nam je izjavio saučešće. Čak smo muž i ja na prvom pretresu razmišljali šta ćemo raditi ako nam priđe, koliko smo naivni bili. Psihički smo se spremali šta ćemo da kažemo, a to se nikada nije desilo", rekla je Vera.

Nikolinini roditelji napravili su protest u Kragujevcu i zahtevali da bude u pritvoru makar 30 dana ili duže.

"Sud jeste postupio zakonski. U Kragujevcu, kad se desi saobraćajna nesreća, kakav god da je njen ishod, sudija odbija zahtev za pritvor. Mi pokušavamo da pokažemo da je ovaj slučaj izazvao uznemirenje javnosti. To je jedini legitiman način da sudija razmotri svoju odluku. Uverenje sudije je da on ne može da pobegne iz zemlje dok traje postupak jer nema pasoš. Ne znam kako je procenjeno da ne može da ponovi delo. Moja slobodna procena je da može, jer postupak može da traje godinama", rekla je za Telegraf.rs Nikolinina majka Vera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike