Građevinski preduzimač silovao devojku u liftu: Napadao i ranije?

12.02.2024

14:10

0

S. J. (32) navodno je prošle nedelje seksualno zlostavljao radnicu jedne pekare

Građevinski preduzimač silovao devojku u liftu: Napadao i ranije?
Copyright Profimedia

S. J. (32) iz Aleksinca koji je sinoć uhapšen u Nišu zbog sumnje da je u liftu jedne stambene zgrade u centru grada silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku, pre nekoliko dana je seksualno napao jednu ženu, ali je ona uspela da izbegne nasilnu obljubu.

- Prošle nedelje  je seksualno zlostavljao radnicu jedne pekare u Žitkovcu kod Aleksinca. Nije uspeo da do kraja realizuje svoju nameru pa je delo kvalifikovano kao nedozvoljene polne radnje. S obzirom na to da se tek prikupljaju dokazi o ovom događaju, kao i da krivična prijava protiv njega nije još podneta, nalazio se na slobodi – navodi izvor upoznat sa ovim slučajem.

Njegovi poznanici kažu da je on radio kao građevinski preduzimač, zapao je u dugove, pa je poslednjih dana počeo čudno da se ponaša. Njegovi prijatelji veruju da je odlučio da uradi sve što mu paše jer želi da ode u zatvor kako bi pobegao od poverilaca.

Danima je lomio izloge po Aleksincu zbog čega su protiv njega podnošene prekršajne prijave. Zbog sumnje u njegovo duševno zdravlje, prošle nedelje je dva puta vođen u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici gde je ustanovljeno da ne pati od duševnog oboljenja ili drugog stanja koje bi uticalo na njegovu sposobnost da shvati značaj svoga dela i upravlja svojim postupcima, pa nije bilo osnova da bude zadržan u ovoj ustanovi – objašnjavaju oni.

Dodaju da je reč o konfliktnoj osobi koja se nasilno ponašala i prema članovima porodice.

Aleksinčanin je sinoć uhapšen brzom policijskom akcijom nakon što je silovao devojku u zgradi u kojoj živi. Mladu Nišlijku napao je  čim je ušla u lift, prisilno je obljubio a zatim pobegao. Njene pozive u pomoć čule su komšije i pozvale policiju.

Na lice mesta su sa policijskom patrolom stigli su i inspektori za krvne i seksualne delikte odeljenja kriminalističke policije i forenzičari.

Kako svedoče stanari, forenzičari su upotrebili sredstva za pronalaženje otisaka, a u cilju obezbeđivanja dokaza izuzeli su i pod lifta, prvenstveno radi otkrivanja bioloških tragova koji su ključni dokaz u ovakvim slučajevima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike