Prevozio Sirijce i Iračane do Hrvatske: Pančevac uzimao migrantima 1.800 evra po turi

07.02.2024

12:59

0

Autor: 24sedam

Pančevac M. P. (49) prevozio kombijem migrante

Prevozio Sirijce i Iračane do Hrvatske: Pančevac uzimao migrantima 1.800 evra po turi
Copyright FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

Pančevačko Više tužilaštvo danas je podiglo optužnicu protiv M. P. (49) iz Pančeva zbog sumnje da je migrantima omogućio nedozvoljen prelaz granice, njihov boravak i tranzit.

Sumnja se da je 4. novembra 2016. zajedno sa M. P. iz Pančeva i D. J. iz Kovina, protiv kojih je postupak pravnosnažno okončan osuđujućim presudama, u nameri da pribavi korist omogućio nedozvoljen prelaz granice Srbije i BiH, kao i nedozvoljen boravak i tranzit u tim državama grupi od 14 osoba iz Sirije i Iraka, koja nemaju važeće putne isprave.

Tereti se da je sa osuđenima za 1.800 evra prevezao migrante kombijem od Beogradskog sajma do Drine, gde je nepoznata osoba prevezla migrante čamcima u BiH i smestilo ih u kuću u Zvorniku. Za to vreme okrivljeni i osuđeni su kombijem prešli u BiH i dalje prevezli migrante do Bihaća, u blizini granice sa Hrvatskom. Tamo im je pokazao put gde bi pešice prešli državnu granicu, ali tada ih je otkrila Granična policija BiH.

Okrivljeni se tereti da je počinio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi kao saizvršilac za koje je u vreme izvršenja krivičnog dela bila propisana kazna zatvora od jedne do 10 godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike